Nygamla tidningen 101 idéer ger ett blandat intryck.

Nygamla tidningen 101 idéer ger ett blandat intryck.

Som flera andra bloggare har jag fått tjuvkika på Allt i hemmets specialtidning 101 idéer, som fanns på 1980-talet och nu väckts till liv igen. Den ligger helt rätt i tiden tycker jag – både miljön och plånboken vinner på att pyssla själv, och dessutom mår vi bra av att vara kreativa.

Jag är ingen superpysslare, och det är möjligt att någon som är van att pyssla har lättare att ta till sig idéer än vad jag har. Men jag är lite kluven till 101 idéer så här långt. Å ena sidan tycker jag de flesta av idéerna är roliga och kreativa och beskrivningarna är väldigt pedagogiska, å andra sidan tycker jag att presentationen av pysslet i tidningen inte är lockande nog. Jag behöver Martha Stewart-klass på bilderna för att bli sugen – jag måste se hur otroligt fint det kan bli för att bli inspirerad att försöka själv. Ska jag göra en fågelholk med stickat tak och knappdekorationer så måste det se mer designat än barnsligt ut, så att säga.

Att dekorera en fågelholk är ett lagom pyssel för mig, men på det här uppslaget blir jag mer sugen på att köpa de färdigproducerande exemplen.

Att dekorera en fågelholk är ett lagom pyssel för mig, men på det här uppslaget blir jag mer sugen på att köpa de färdigproducerande exemplen.

Så kvalitetsmässigt tycker jag tidningen skulle tjäna på att behålla idéerna och pedagogiken, men lägga betydligt mer krut på presentationen på de små pysslen (för stora projekt, som att återanvända gamla fönster, har jättefina bilder). Även layouten skulle gärna få bli lite stilrenare. Då kan jag nog tänka mig att köpa fler nummer.

Shabby chic-stilen är inget för mig, men det här reportaget tilltalade ändå - betydligt finare bilder och mer välarbetat projekt.

Shabby chic-stilen är inget för mig, men det här reportaget tilltalade ändå - betydligt finare bilder och mer välarbetat projekt.

Translation: New magazine, 101 ideas, with great potential but still a bit uneven in the presentation. Too kindergarten-y in same places, I need some design feeling to give it a go.

3 kommentarer

///////////////
  1. FURNISH.etc

    Den ser riktigt intressant och bra ut! Borde man kanske testa 🙂 Tack för en mkt fin och trevlig blogg!

    0

  2. Skönt Hemma

    Fick oxå den tidningen i brevlådan. En himla massa pyssel som jag vill göra nu. Gillad speciellt sängsoffan 🙂

    0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Close