Nej, jag är inte på jakt efter en tvåa, men visst var den här fin? När man surfar runt på Alvhem så får man visserligen massor av inspiration, men ibland undrar jag om alla bor exakt likadant i Göteborg … Vitt, vitt, vitt med vintagefynd, horn på väggen, fårskinn och en och annan pastell. Nåja, det spelar så klart ingen större roll – jag gillar det ju!

A Swedish apartment for sale – Husligheter.se

A Swedish apartment for sale – Husligheter.se

A Swedish apartment for sale – Husligheter.se

A Swedish apartment for sale – Husligheter.se

A Swedish apartment for sale – Husligheter.se

A Swedish apartment for sale – Husligheter.se

Translation: Another great apartment for sale in Sweden. It’s located in Gothenburg, where everyone seems to live like this with white walls, vintage finds and pastel accents. Never mind, it looks good!

#Etiketter
Alvhem

12 kommentarer

///////////////
 1. Johanna F

  Exakt så har jag också tänkt när jag surfat runt bland de vackra hemmen 😉

  0

 2. Maria

  Det är snarare så att dom nästan uteslutande använder sig av samma stylist 😉

  0

 3. Stéphanie

  Glöm inte de svartvita kuddarna, Josef Frank detaljerna och stolarna som skiftar mellan Eames och Myran. Absolut snyggt men tycker dock att det känns lite tjatigt och typiskt följa-strömmen-svensk vilket faktiskt blir ganska trist och opersonligt. Jag saknar starka färger, djärva kombinationer, snygga tapeter, annorlunda design, värme och individualitet! Som säljobjekt passar denna typen av inredning utmärkt men vill man verkligen bo likadant som alla andra? Jag föredrar personligen en egen stil i ett spännande och inbjudande hem!

  0

 4. Matilda

  Visst är det snyggt i LAGOM dos, men jag tycker det känns som att många stylister har hakat upp sig allt för mycket på detta och tycker att de ”inte bara har vitt vitt vitt” för att de lägger in gråskalor och trä/naturfärgade inslag också. Men jag tror inte många människor skulle orka ha det såhär hemma. Dock säljer det säkert bra eftersom de fortsätter…
  Jag saknar inspiration i klara färger och mycket mönster.

  0

 5. Louise

  Jo men Alvhem har ju en stylist med en tydlig smak som de använder så därför blir ju inredningen av lägenheterna ganska snarlik. Man plockar ju bort i stort sett allt som ägarna har och skapar en helt ny stil. Jag bor själv i Göteborg, i en lägenhet köpt från Alvhem, och jag har mest vintage/loppis/arvegods i beige med blått och guld. Ser kanske ut som hos en tant för den del och jag älskar det!

  0

 6. Caroline

  Ja, det där ser ut som Alvhem! Det är rätt så lustigt att man kan se hur vissa föremål flyttas runt bland lägenheterna, de flesta har samma sorts tvål i badrummet och en designerväska nonchalant placerad på hallgolvet.
  Hoppas att de förnyar sig snart!

  0

 7. Maria/Husligheter

  Härlig diskussion! Och visst är det så att det är en stylist som är ”skyldig”, men lite humoristiskt blir det ju ändå… =)

  0

 8. Martina

  Vadå humoristiskt? Jag förstår inte. Det är en stylist som stylar innan, ingen tror väl att folket som äger dessa lägenheter innan försäljningen bor såhär? Alvhem har ju dessutom en egen butik där jag antar att de ”lånar” massa rekvisita från…

  0

  1. Maria/Husligheter

   Martina: Vi som rör oss i inredningskretsar, läser bloggar osv vet förstås att Sarah Widman stylar många av Alvhems lägenheter, men jag skulle inte alls ta för givet att ”alla” vet det. Varför skulle inte folk kunna bo så här på riktigt? Jag känner flera som har inrett sina hem på ett liknande sätt och bor där, inte stylat det för försäljning.
   Det humoristiska är ju inte stilen/hemmet i sig, utan bara att Alvhems lägenheter blir så förvillande lika att man får intrycket av att göteborgare har väldigt homogen smak. Att det sen beror på stylist + rekvisitabutik är ju en sak, men skulle jag tex visa mamma (som inte alls läser inredningsbloggar eller ens är intresserad) Alvhems sajt så tror jag att hon på riktigt skulle undra hur det kan komma sig att alla göteborgare faller för samma möbler.

   0

 9. dreamhouse

  håller med helt och fullt! superfint men visst är det helt klart enformigt, ser i princip likadant ut..Personligen tycker jag att det är roligare att kunna inreda med olika stilar beroende på vilken typ av hem det är. xx

  0

 10. mimmi

  Men på just Alvhems lagenheter sa kan jag garantera att det inte ar agarna som bor sadar. Det ar de som stylar, det ingar home-stageing i deras tjanster. Sa inte alls konstigt att du tycker det ser ut som ‘att alla bor likadant i Goteborg’ nar du syftar pa Goteborgshemmen som du hittar hos Alvhem! Man kan t.o.m. se att det ar exakt samma ”vintagefynd” som placerats i olika lgh. Sen ar ju inte Alvhem den enda maklarsidan i GBG heller!

  0

 11. mimmi

  PS. Forstar vad du menar med om du t.ex. skulle visa din mamma eller ngn som inte har intresset. Men du skrev faktiskt ”Ibland undrar JAG om alla bor exakt likadant i Goteborg”. Men det kanske var skrivet som ett skamt… Framgar ju inte alltid i text 🙂

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *