Regnet ÖSER ner utanför mitt fönster idag och att ge sig ut i rusket lockade inte, så jag har parkerat mig i vårt gästrum med Steltonkannan full med te, Kay Starr på spotify och en att göra-lista lång som min arm istället. Första punkten blev så klart att snickra ihop veckans bloggrunda, och here we go!

Bloggrebus! Foto: Jessica Silversaga

Bloggrebus! Foto: Jessica Silversaga

Hela tre varianter på följetonger har snurrat runt i bloggosfären den gångna veckan. Charmigast måste ju bloggrebusen ha varit, som startade här och blogg för blogg bokstaverade fram ordet vintageloppis – som bloggarna själva arrangerar och skänker hälften av inträdet från till välgörenhet. Här kan du läsa mer om du vill gå! Snyggt gjort, tjejer!

Vintagebloggarna, och framför allt Emma, ligger bakom även den andra följetongen – vårupproret! Som egentligen skulle ha tagit slut 1 april, men som förlängts lite till – precis vad man behöver när vädret är som idag. Blir nästan sugen på att svida om till något blommigt och vippigt själv …

Älska vardagen! Foto: Så fint jag vill(Lovelylife.se

Älska vardagen! Foto: Så fint jag vill/Lovelylife.se

Den tredje och sista (?) följetongen som fullkomligt översvämmat framför allt min instagramfeed den senaste veckan är vardagsbilder. En efter en har instagrammarna utmanat varandra i att visa fem vardagsbilder, och vardagstänket är verkligen på tapeten även bland såväl bloggare som företag just nu. Sen är det förstås väldigt varierande stylinggrad på folks vardag och diskbänksrealismen lyser oftast med sin frånvaro, precis som vanligt …

Our/Vodka och Filippa Ks tvättmedel. Foto: Pressbilder

Our/Vodka och Filippa Ks tvättmedel. Foto: Pressbilder

På nyhetsfronten då? I min inbox trillade två stilrena och minimalistiskt plåtade flasknyheter in, som dock ej bör förväxlas. The Absolut Company och Pernod Ricard lanserar Our/Vodka, en svensktillverkad satsning som ska tas fram i små lokala destillerier runt om i världen, och Filippa K lanserar tvättmedel tillsammans med miljömedvetna TangentGC. Formmässigt har vodkaflaskan redan kammat hem ett pris i Cannes, och Filippa Ks tvättmedel lär bli basvara i många stilintresserades badrum från och med nu (men föredrar man andra klädmärken så har TangentGC samarbetat även med andra).

Röhsska öppnar webbshop. Foto: Alvhem

Röhsska öppnar webbshop. Foto: Alvhem

På webbfronten hittar vi också lite nytt i form av Röhsska som nu öppnar webshop – hurra! Vi östkustare tackar och bugar för det. En annan webbshopsnyhet är S.o.o.p. som säljer porslin i alla möjliga utföranden. Kul med nischade webbshoppar, och jag tycker mig se allt fler satsningar av den sorten. Vi kanske är på väg bort från stormarknadstänket och på väg mot gamla tiders slaktare, mjölkaffär och fiskhandel, så att säga?

Bordet Twin från By Lassen och Le Creusets nya Matte-serie. Foto: Pressbilder

Bordet Twin från By Lassen och Le Creusets nya Matte-serie. Foto: Pressbilder

Två andra nyheter som blivit omskrivna i veckan är By Lassens Twin-bord och Le Creusets nya matta serie Matte. I synnerhet den sistnämnda får mitt hjärta att ticka lite snabbare – så fina!

Danska Magasin Livings 2014. Foto: Line T Klein

Danska Magasin Livings 2014. Foto: Line T Klein

För den som behöver mer motvikt till måndagsvädret kan jag (liksom flera andra) rekommendera fotografen Line T Kleins fina bilder för Magasins vårmagasin Living. Vårpasteller på ett precis lagom ogulligt sätt!

Nya hotellet Miss Clara. Foto: Pressbilder

Nya hotellet Miss Clara. Foto: Pressbilder

Och så veckans riktiga bloggraket då – pressbilderna från invigningen av Nobisgruppens nya hotell Miss Clara designat av Wingårdh arkitekter. Hotellet är inrymt i en art nouveau-byggnad som en gång var flickskola och döpt efter Clara Strömberg som var rektor där. Hej hopp vad dessa bilder har fått fötter!

Translation: Blog roundup of the week! 

#Etiketter
By Lassen

En kommentar

///////////////
  1. Snipr.Com

    That is really fascinating, You are an excessively skilled blogger.
    I’ve joined your rss feed and stay up for looking for extra of your magnificent post.
    Also, I have shared your web site in my social networks

    0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *