Vecka 40 är det alltid Miljövänliga veckan, ett initiativ av Naturskyddsföreningen som går ut på att byta fler varor till ekovaror. I år är det fikat som står på agendan – dags för ekofika, helt enkelt!

Bakar man själv styr man ju innehållet på egen hand, med ekomjölk, -ägg, -mjöl och så vidare kan man utan problem ekofika året runt. Den här veckan kan man försöka göra skillnad genom att påverka i sin närmiljö. Kanske det är läge att fråga på jobbet om ni kan byta till ekologiskt kaffe, te och mjölk i köket till exempel? Här finns många tips på saker man kan göra om man vill försöka påverka fler än den egna familjen.

Mitt bidrag den här veckan? Jag ska baka så ekologiska kanelbullar jag bara kan till Kanelbullens dag på söndag!

Fika Volang – Husligheter

Finfint fika hemma hos Volang-Linda när jag hälsade på och intervjuade henne. Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Translation: This week it’s eco-friendly week in Sweden, and the theme for 2015 is ”fika” – the Swedish habit of drinking coffee or tea and eating something sweet in the afternoon. Switching to organic and eco-friendly fika is the goal, and it’s also Cinnamon Bun Day on Sunday (yes, we Swedes do like our sweets…) so I’ll try to make a batch of organic cinnamon buns this year.

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

#Etiketter
ekologiskt

2 kommentarer

///////////////
 1. Prologen.se

  En jättebra idé att belysa EKO lite extra den här veckan! Självklart skall man alltid ha miljön i åtanke när man inhandlar varor, men det skadar inte att anstränga sig ytterligare.

  0

  1. Maria/Husligheter

   Precis så tänker jag också – man kan aldrig få för många påminnelser! 🙂

   0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Close