Bananplättar | Bananpannkakor med keso, blåbär och honung – Husligheter

Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Kommer ni ihåg hajpen med bananpannkakor för något år sedan? Well, då testade jag men blev inte särskilt förtjust, jag tyckte att de var lite för torra. Men så hittade jag ett annat recept i en gammal frukostbilaga som Arla gav ut för länge sen, med ett recept som också innehöll keso. Och vips – succé! Barnen som bara skulle få ett par pannkakor till efterrätt åt i princip en hel extra lunch …

Vi hade slut lönnsirap hemma så jag ringlade lite honung över istället (obs, gör inte det till barn under ett år) och tinade lite egenplockade blåbär ur frysen – mums! Och ett perfekt sätt att göra av med bananer som börjar bli lite bruna.
Plättarna är lite trixiga att vända då de inte håller ihop lika bra som amerikanska pannkakor, så gör dem så små som möjligt är mitt tips. Testa i morgon, vettja!

Bananplättar | Bananpannkakor med keso, blåbär och honung – Husligheter

Ingredienser
4 portioner
2 bananer
4 ägg
125 g keso
50 g smör
Mosa bananerna och rör ihop med ägg och keso. Klicka ut och grädda små plättar i smör. Servera plättarna med dina favorittillbehör.

Bananplättar | Bananpannkakor med keso, blåbär och honung – Husligheter

Translation: We had some banana pancakes last weekend, so yummy!

#Etiketter
recept

2 kommentarer

///////////////
  1. Erica Svane

    Mitt trix för att få de att hålla ihop är att blanda in 1/2 – 1 dl havregryn. Älskar bananpannkakor!! 🙂

    0

    1. Maria/Husligheter

      Ah, tack för tipset!

      0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *