Oj, så jag har längtat efter den här dagen, men nu är det äntligen dags att lansera min e-kurs Så når du ut i pressenDen vänder sig framför allt till dig som redan har startat, eller har planer på att starta, ett företag med någon form av konsumentprodukt, oavsett om det är affischer, brickor, krukor, t-shirts, bord, skor eller något helt annat.

presskursNY

Idén till den här kursen har jag ruvat på i flera år, efter att ha suttit som redaktör för just nyhetssidor i inrednings- eller modetidningar och gång på gång sett fantastiska, nystartade företag falla på mållinjen för att de inte varit beredda med pressbilder av tillräckligt bra kvalitet eller helt missat tajmingen gentemot tidningarnas pressläggning.

Jag insåg då att det inte är så lätt för en designer eller entreprenör att förstå mekanismerna bakom PR och hur man egentligen gör för att spela spelet enligt medias regler, och att vi alla – redaktörer, konsumenter och små företag – vinner på att företagen bäddar för oss journalister så att vi kan hjälpa konsumenterna att hitta deras produkter.

Jag insåg också att jag själv satt på precis den informationen efter 15 år i branschen, så varför inte göra den tillgänglig? (Och små företag förresten – jag vet faktiskt både ett och två stora företag som också skulle behöva gå min kurs och rätta till några rejäla feltänk kring sin pressinformation …)

Så nu finns den där, min första e-kurs som ska kunna funka som en länk mellan designföretagen och alla de stora tidningsdrakarna så att media kan lyfta även små, nystartade företag vid sidan om alla nyhetssläpp från storföretagen. Och ja, jag inser att kostnaden är en tuff utgift för det lilla, nystartade företaget – men jag är helt övertygad om att det är en investering som kommer att löna sig. Varmt välkomna att gå kursen om ni vill, och tipsa gärna designande entreprenörsvänner!

Translation: I’ve created an e-course (only in Swedish though).

16 kommentarer

///////////////
 1. Hildur - fixa&dona

  Stort lycka till med e-kursen! Var inne och kikade redan för någon vecka sedan när det var en intervju med dig hos Driva Eget. Såg jättebra ut! Är ju såklart lite extra nyfiken eftersom jag själv håller på med mina webbkurser om inredning. 😉 Stort heja och tummen upp!

  0
  1. Maria/Husligheter

   Tack Hildur! Och ja, den smet ut lite i förtid den vägen, hehe. Vi får jämföra notes senare och lära av varandra kanske!

   0
 2. Elin

  heja dig va grym du är! Stort lycka till! <3

  0
  1. Maria/Husligheter

   Tack Elin!

   0
 3. Anncha, stiligahem

  Heja heja dig Maria, vilken bra idé. Ska kika in och titta på den, även om jag inte är målgruppen direkt.

  Varmt lycka till

  0
  1. Maria/Husligheter

   Tack Anncha, ja jag tror och hoppas det. Tack!

   0
 4. Andrea

  Men åh, vad kul! Grattis till detta nästa steg! Jag är säker på att det kommer vara en mycket givande kurs.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Tack Andrea!

   0
 5. Sofia

  Det är precis sånt här som gör att du tillhör det absoluta toppskiktet av inredningsbloggare! Du levererar anpassat, användarvänligt, välproducerat och smarrigt material – och dessutom lär du ut på ett sakligt och lättillgängligt sätt. Du är bara så bra, Soxbo.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Man tackar, Sofia – vilket galet fint beröm!

   0
  2. S

   Håller helt med Sofia!

   Tack för en superbra blogg Maria! 🙂

   0
   1. Maria/Husligheter

    Tack S, vad glad jag blir!

    0
 6. Angelica Engström

  Hej! Vilken bra grej, startade företag i höstas och är verkligen i behov av en sån här kurs!
  Hur fungerar kursen…Kräver den konstant internetuppkoppling? Går man in på angivna fasta tider eller kan man ”logga in” och ta kursen i den takt och vid de tider som passar en själv bäst?
  Ska besöka många landställen med halvtaskig internetuppkoppling i sommar nämligen 🙂
  Ser fram emot att signa upp mig!

  Vänliga hälsningar, Angelica

  0
  1. Maria/Husligheter

   Hej Angelica, kursen är i mailform och de trillar in med några dagars mellanrum. Men du kan sedan gå kursen precis när du vill. Varmt välkommen!

   0
 7. Belinda Wigerfelt

  Hej Maria,
  Så himla bra! Köpte kursen omgående och ser verkligen fram emot den!
  Vänligen Belinda

  0
  1. Maria/Husligheter

   Hej Belinda, vad roligt! Välkommen till kursen, hoppas du kommer att tycka om den!

   0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *