Jösses, vilken dag! Fast i bilköer på väg till reportageplåtning, sen hem med bilen och in till produktionsmöte med pendeln istället för att slippa fastna i eftermiddagsköerna när jag sen skulle hem. Middag, bada barn och natta, och sen festkommittémöte med föräldrakooperativet innan jag sen suttit ett par timmar med jobb som måste bli klart innan veckan är slut. Puh!

Lägg därtill hantverkare som ska släppas in och ut och hösten har rivstartat kan man säga! Men middagsklubbens första tillfälle är inbokat, så kalendern börjar fyllas med annat än jobbstress också tack och lov.

Palettblad stickling i kruka Orädd från IKEA – Husligheter

Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Mina middagsgäster har dessutom fått löfte om sticklingar (i synnerhet om de själva tar med sig en till mig!) och med tanke på det måste jag bara tipsa om detta extrema budgetfynd som jag fick med mig hem från Det Stora Varuhuset senast. Lilla krukan Orädd kostar blott en femma och den fina beige färgen känns lite som det nya gråa.

Palettblad stickling i kruka Orädd från IKEA – HusligheterSticklingar kan ju postas om man vill byta med vänner långt bort, men vid en middagsbjudning så är det ju trevligt om sticklingen kan överlämnas med kruka och allt. Och en kruka för en femma, en gratis stickling och lite blomjord och lecakulor blir ju en billig gåva till värden, eller hur?

Translation: The Orädd pot from IKEA is such a bargain, and perfect for giving plant cuttings as gifts.

#Etiketter
stickling

5 kommentarer

///////////////
 1. ylva

  Hej, ett tips som är bra för både miljön och plånboken är annars att köpa krukorna på loppis. Finns alltid en samling både billiga och lite dyrare varianter stående i något hörn bland husgeråden. Trevlig helg 🙂

  0

  1. Maria/Husligheter

   Hej Ylva, så klart – begagnat är alltid bäst!

   0

 2. Erica

  Ett annat tips är att använda de fina glasen som blir över när doftljusen har brunnit ur 🙂

  En fråga om balettbladet: Jag fick en stickling (som ser ut som den på din bild) av min mamma, men jag var lite trög med att plantera den så den stod i vatten ganska länge. Nu när den äntligen har kommit i jord är bladen inte längre vinröda/cerise, men gröna/cerise… Vet du om den kommer ändra tillbaka färgen? Har du varit med om att dina har bytt färg bara sådär plötsligt??

  0

  1. Maria/Husligheter

   Åh vilken fin idé, tack för det tipset! Jag är verkligen inget proffs, men Nika/skillad floral som jag fick min palettblad av sa att de blir grönare ju mörkare de står. Så kanske testa att flytta den till ett ljusare fönster?

   0

 3. Homeriver

  En riktigt fin och personlig värdinnegåva, bra tips!

  Mina palettblad ändrar också färg ibland, speciellt när de blir större. Jag vet inte varför eller hur det kan påverkas, jag har sett det som bara naturligt.

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


Close