Inredningen i huset Fallingwater.

Inredningen i huset Fallingwater.

Okej, nu är jag tillbaka vid datorn på allvar igen! Vårt plan hem från Bulgarien blev två och en halv timme försenat, vilket inte är så skoj när 23 var ordinarie avgångstid… Jag kom i säng halv fem i går morse, så gårdagen blev en riktig vilodag. Men jag bakade tårta! Ni får se sen. Och så blev jag utmanad av Marte & Louise, det handlade inte så mycket om inredning men visst kan jag svara ändå som blogguppvärmning!

Vad gör du just nu?

– Njuter av en ledig söndag innan en vecka av deadlines och pepp inför mitt “sommarjobb” på tidningen Glamour som startar nästa måndag.

Vad har du på dig idag?

– Hmm, just i detta nu har jag på mig morgonrock faktiskt, men jag gissar att det blir avklippta jeansshorts och en randig t-shirt vad det lider.

Vad ska du äta till middag?

– Maken jobbar idag, så det blir rester från gårdagens middag för min del, tonfisk- och kräftsstjärtssallad med ägg, fetaost och cocktailtomater och rostat bröd.

Vad vill du gärna lära dig?

– Laga mat, förutsatt att jag lär mig att tycka att det är roligt i samma veva. Jag tycker bara om att baka, så vardagsmatlagning är det värsta jag vet. Jag skulle också vilja kunna prata franska flytande och spela piano.

Vad lyssnar du på just nu?

– Fåglarna utanför fönstret, maken sover ännu eftersom han ska jobba skift, så jag väntar med att sparka igång Spotify idag…

Vad är ditt favoritväder?

– Snålblåst och duggregn. Haha, vem svarar annat än “fint väder” på den frågan? Men ska jag utveckla det hela så gillar jag nog riktigt krispiga höstdagar bäst, när det är soligt och solen fortfarande värmer lite grann, träden är illröda och himlen är klar. Helst ska jag befinna mig vid havet också, så det doftar hav i luften. Mmmm.

Vad är din största utmaning just nu?

– Att bestämma mig för åt vilket håll jag vill sikta i karriären skulle jag tro, det vill säga om jag ska satsa på att fortsätta frilansa även nästa år eller om jag ska försöka nosa reda på en ny utmaning. Å andra sidan har jag aldrig haft en tydlig plan för min karriär, det har funkat finfint att hoppa på de roliga utmaningar som kommit i min väg.

Vad tycker du om personen som taggat dig?

– Jag kände faktiskt inte till henne förrän idag, men är väldigt glad att hon taggade mig för hennes blogg ser toppen ut så nu har jag en ny favorit att följa!

Om du kunde få ett färdiginrett hus var som helst i världen, var skulle det ligga?

– Vem vill ha ett färdiginrett hus?! Men visst, om någon absolut vill ge mig ett hus så ligger nog New York nära till hands. Mitt verkliga drömhus ligger på Gotland, men det känns lite mer sannolikt att jag kan skaffa mig det på egen hand så Manhattan blir toppen för bonushuset…

Vad vill du ha just nu?

– En kreativ trädgårdsmästare som kan styra upp min lilla trädgård så den ser presentabel ut. (Trädgårdsfix = lika tråkigt som vardagsmatlagning.)

Vad vill du gärna slippa just nu?

– Räkningarna som jag ska betala i eftermiddag vore ju ganska skönt att bli av med.

Om du kunde dra iväg vart som helst i världen den närmaste timmen, vart åker du då?

– Bonaire, holländska antillerna. Fantastiskt ställe med magisk dykning. Sen tar jag planet 20 minuter eller så till grannön Curacao och äter lunch.

Vilket språk vill du gärna lära dig?

– Jag vill lära gärna mig behärska franskan, sex år i grundskolan gav egentligen inte så mycket matnyttigt.

Vad värdesätter du hos en vän?

– Lojalitet.

Vem vill du gärna träffa?

– Oj, lurig fråga. Jag är inte direkt sugen på att träffa någon kändis (man blir märkligt avtrubbad när man jobbat inom magasinspress  i ett decennium – får man träffa kändisar så inser man att de är lika snälla/tråkiga/otrevliga/vanliga som vem som helst), så jag tror att jag väljer Frida istället! Jag har följt hennes blogg så länge att det vore skoj att träffa henne i verkligheten också.

Vilken typ av musik gillar du?

– Jag har två stadiga spår; gamla godingar à la Motown, Sinatra, Billie Holiday med flera och nutida singer/songwriters. Vill du ha mer detaljerat kollar du här!

Vad är favoritplagget i din garderob?

– Har lite för många favoriter, men Burberry Prorsum-skorna med nitar, YSL-stövletterna, Zaraskinnjackan, Pradaullkappan och skönaste Acnejeansen ligger alla bra till. (Gaah, måste rensa min garderob känner jag.)

Vad är ditt drömjobb?

– Jag har ju på sätt och vis mitt drömjobb, jag skriver och får betalt för det. Just nu kan jag dessutom skriva om allt som intresserar mig, mode, inredning, trender, fenomen… Jag har nog ett litet hum om vilket skrivbord på vilken redaktion jag skulle vilja kalla mitt i framtiden, men det behåller jag för mig själv så länge.

Har du några favoritmodeller?

– Får man tolka det som man vill? Mänsklig modell = Anna Selezneva, bilmodell = Mini Cooper eller Pontiac Solstice, lampmodell = Poul Henningsens “Kuglen”, stolmodell = Bertoias Diamond Chair och Charles & Ray Eames Lounge Chair, husmodell = Fallingwater är en favorit jag gärna skulle se live någongång.

Om du hade 1000 kronor, vad skulle du lägga dem på just nu?

– En till grön Zebraassiett, så att jag åtminstone hade två. De är svåra att hitta och attans dyra, så tusen kronor räcker inte, men då skulle det svida lite mindre att shoppa en i alla fall.

Beskriv din klädstil!

– Svensk. Haha. Svart/vit/grå, lite androgyn/klassisk, mycket jeans, en hel del randigt, grafiskt och här och där en färgklick. Blanda Acne, Ann Demeulemeester och Marni i stilen så får du mig.

Vilket var det senaste modemagasin du läste?

– Svenska Elle innan jag åkte till Bulgarien. Köpte den för macaronreceptets skull, det ska jag testa någon gång. En toppenbra Gotlandsguide också, många guldkorn där jag inte hade hittat sedan tidigare. Den får följa med nästa gång jag åker dit.

Den senaste cd:n du köpte?

– Oj, jag köper extremt sällan musik numera, Spotify har ersatt cdn för mig. Den senaste var nog kanske Duffys skiva som jag och Eleonore inhandlade på Modettes sommarturné ifjol.

Vad vill du just nu?

– Att det ska bli riktigt sommarvarmt tills på onsdag då ett stort tjejgäng kommer hit och dricker vin – det vill man ju göra på altanen!

Jag utmanar: Nja, inte alla gillar att bli utmanade, så vem som helst som känner för det får så klart gärna nappa! Ingen nämnd, ingen glömd.

Translation: I got tagged by Marte & Louise, click here for googlified and very crappy translation.

2 kommentarer

///////////////
 1. Frida

  Men Maria, det är klart att vi ska ses! Jag vill gärna träffa dig också. Så, en bloggdejt nästa gång jag är i Stockholm eller du i 031-området kanske? 🙂

  0
  1. Husligheter-Maria

   Frida: Kul, det är en dejt! Jag är dock i stort sett aldrig på västkusten, men hojta när du är i öst så bokar vi in nåt! =D

   0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close