Äppelpajsbild från Recept.nu.

Äppelpajsbild från Recept.nu.

I år tror jag minsann att vi för första gången sen vi flyttade till huset kommer att kunna göra paj på våra äpplen! De brukar bli alldeles för sura och hårda, men ett smakprov igår visar att det faktiskt kommer att funka bara jag plockar med omsorg. Så i helgen blir det baka av!

Och nu vill jag förstås ha ert bästa recept på äppelpaj! Hit me!

Translation: This year we’re finally gonna be able to use our own apples for apple pie (they are usually not very edible…) and I need your best recipe!

10 kommentarer

///////////////
 1. Sanna

  Hej Maria,

  jag älskar äppelpaj men jag följer aldrig något recept när jag bakar. Smulpaj är min favorit och det är ju inte så komplicerat… Däremot brukar jag tänka på att ha i någon extra ingrediens som ger piff till pajen; exempelvis kokos, äkta vanilj eller färsk ingefära. Minns att min mor brukade göra äppelpaj med ett lite hårdare skal på som hon hällde smält smör på innan den åkte in i ugnen, det blev salt och gott. Lycka till med baket =)

  0
 2. Erica

  Här är världens enklaste (och godaste) recpt:

  Skär äpplen i bitar och lägg i en form.

  Blanda hälften mjöl med hälften socker. Här är det fina, man tar så mycket man behöver. Jag brukar börja med 1 dl av varje, behöver jag mer är det bara att blanda till mer. Blanda som sagt socker och mjöl, och häll sdan det över äpplena. Det ska ner i alla springor och täcka lit på toppen.

  Hyvla smör med en osthyvel och lägg som ett lock (viktigt att det täcker över allt). Om man sköljer osthyveln i varmt vatten går det lättare att hyvla.

  In i ugnen i 225 grader i ca 15-20 minuter.

  Blir en knäckig yta och mjuka goda äpplen under! Enjoy!!

  0
 3. Josefine

  Min bästa äppelpaj är antingen vanlig “amerikansk paj”, dvs man gör en botten av mördeg, lägger i äpplen och gör ett lock av mördeg. Och på med lite råsocker och ägg.

  Men det bästa resultatet med äppelpaj är nog det man får om man försteker äpplena. Ett litet tips som Leila snackat om. Men det gör verkligen stor skillnad, särskilt om man har lite hårda och sura äpplen. I med en stor klick smör, stek äpplena i socker, kanel och andra kryddor om man vill det. Och använd sedan dom lite mjuka äpplena till pajen.

  Den andra favoriten är smulpaj. Så enkelt och så gott.

  0
 4. Louise

  Jag skulle kunna säga att jag är en expert på detta. Mitt tips är marinera äppel skivorna. Skär skivor, utan skal. Sedan lägger du dem i en vanlig liten plastpåse(ny såklart) och häller ner lite socker, kanel och kardemumma. Skaka påsen och låt stå 1 h. Sedan lägger du dem i en pajform som är smörad och så på med vanlig smulpaj( tex ur annas kok eller vilken som, ta lite mer smör än som står i recepterna). Men om du inte vill göra smuldeg, marinera äpplerna till andra recept med.Lycka TILL

  0
 5. Nina

  Äppelpaj med nötter (kanel & ingefära)
  ca 5 port.
  Ingredienser:
  4 medelstora äpplen
  1/2 dl strösocker
  1 tsk mald kanel
  1 tsk mald ingefära
  1 krm muskotnöt

  Smuldeg:
  150 g kallt smör
  1-2 dl hasselnötter
  3 dl vetemjöl
  1/2 dl strösocker

  Gör så här:
  Sätt ugnen på 225°. Dela smöret i små bitar och grovhacka nötterna till smuldegen. Lägg alla ingredienser till degen i en bunke. Arbeta ihop en deg. Kärna ur och dela äpplena i bitar. Blanda med socker och kryddorna. Lägg äppelblandningen i en ungssäker form. Fördela smuldegen på. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min. Låt svalna något och servera med vaniljglass.

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close