Nästa läsarutmaning kommer från Susann som vill inreda 13-åriga dottern Josefins rum:

Hon har ett ganska stort rum och en intilliggande solvalkov där hon har säng och klädgarderob. Men hennes andra rum, det vill säga där hon ska umgås med kompisar, titta på tv och ha sin läxhörna/dator får vi ingen bra fason på. Rummet har vita tapeter och en fondvägg som är svart med fåglar på. Svart trägolv. Hon gillar att kolla TV, läsa, sminka sig, chatta och umgås med sina vänner. Mysigt, ombonat och trivsamt är ledorden.  

Svart, vitt, turkost och rött är fräscht ihop.

Svart, vitt, turkost och rött är fräscht ihop.

Om jag fattade rätt så är det fina Grove Garden från Osborne & Little Josefin har som fondvägg, och till den skulle jag satsa på feminina och sirliga möbler, men i lite moderniserat stuk för att det ändå ska kännas ungt och fräscht. 

Om Josefin har en laptop så tycker jag att man kan kombinera skrivbord/läxhörna och sminkbord, så spar man mycket plats. Lösningen med spegel och lampor från IKEA har jag själv, den funkar perfekt för att sminka sig, och vill man så kan man ju komplettera med en vanlig skrivbordslampa att använda istället när det är pluggdags. En cool Ghost Chair från Kartell matchar snyggt (om än inte så ergonomisk…).

Med lite tur får en mindre soffa plats. Gärna lite vintagekänsla för att matcha tapeten. Den här kommer från Urban Outfitters men det går lika bra att fynda en liten antik soffa på Blocket  istället.

En mysig matta är ett måste, och en ljus blir snygg mot ett svart golv. En kudde eller två plockar upp färgerna i tapeten, och min trogna Marimekkoskålar passar in var som helst. Satsa på en intressant taklampa, den här kommer från Habitat men det finns många andra skulpurala lampor som funkar lika bra. En cool sideboard blir perfekt att ställa tv:n på och att förvara böcker, spel, laptop, smycken och annat livsviktigt i. Pynta med några annorlunda krukor med fina växter i och ett fint smyckesträd, så känns rummet levande. Hays lilla sidobord är perfekt om ett soffbord inte ryms.

Hoppas jag var till någon hjälp! Om någon annan vill att jag ska spåna kring något rum så är det bara att maila (husligheter at gmail.com) och skicka gärna med bilder – antingen på hur rummet ser ut nu, eller på något ni gillar som inspirerar er.

Translation: Reader Susann needed help with her 13 year old daughter’s room, and here’s what I came up with from the Osborne & Little wallpaper she has already.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close