Det kom en utmaning via mail igen, från Kristina:

Jag ska snart flytta till en liten tvåa (35 kvm). I mina tidigare boenden har jag haft mycket lila/rosa/limegrönt (+ lite orange) i varddagsrummet medan mitt sovrum har gått i färgerna svart/vitt/rött/grått. Mina övriga möbler har gått i vita färger. För ett tag sen fick jag två helt underbara kuddar i present av min syster med motiven den amerikanska flaggan i vävd linne. Jag gillar dem skarpt, och de är min inspirations-“knytpunkt”. Mina tre ledord är för framtida inredning är: modernt, alternativt och färgstarkt med vit bakgrund.Jag har en begränsad ekonomi och vill därför använda de inredningsprylar jag redan har, men vet inte hur jag ska våga blanda dessa färger för att lägenheten ska se enhetlig ut.

Vita möbler som grund gör det hela mycket lättare!

Vita möbler som grund gör det hela mycket lättare! Allt på bilden är bara exempel, från framför allt Mio, IKEA, BoConcept, Åhléns, Danskdesign och Designonline.

Det här var den lurigaste utmaningen hittills! En stil som går i orange/rosa/lime och en stil som går i rött/grått/vitt är inte helt enkla att mixa, och att dessutom få in amerikanska flaggan…puh! (Och jag misslyckades en aning, vilket snart blir uppenbart…)

Men att alla möbler är vita är en toppenbra grund, och det fick mig att tänka på det här galna hemmet – ingen dum inspiration! (Och ännu mer färgglada hem hittar du hos Design & Inredningsbloggen, som är riktigt bra på detta!) Några punkter jag har utgått från:

  • Välj gärna en ton på färgskalan om många färger ska mixas hejvilt och du känner dig osäker. Dvs antingen mixa olika pasteller, murriga nyanser eller klara grundfärger. Hellre knallrött, knallgrönt och knallblått än knallrött, skogsgrönt och duvblått alltså – då blir det mycket lättare.
  • Investera i ett mönster som binder ihop det hela. Svenskt Tenns tyger är perfekta (här i köksdelen), eller något som är multirandigt till exempel. Om ett sådant mönster finns med så är alla färger som finns med på mönstret sedan “tillåtna” utan att det känns rörigt.
  • Kill your darlings. Ibland vinner rummet på att välja bort vissa saker. I det här fallet misslyckades jag nog med utmaningen, för jag valde bort flaggkudden! Den känns New England och passade säkert perfekt in i det tidigare sovrummet som gick i rött, grått och vitt, men i en knallig mix känns den lite svår. (Men prova – det kanske funkar hur bra som helst på plats!)

Hoppas det hjälpte lite i alla fall! (Och skicka gärna in fler utmaningar, till husligheter at gmail punkt com!

Translation: Reader Kristina needed som help to mix her existing stuff in a new way. With some things in orange/pink/lime and others in red/grey/white it was quite a challenge!

#Etiketter
Svenskt Tenn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close