Vintage Design*sponge, från maj 2008!

Vintage Design*sponge, från maj 2008!

Bloggar har ju fördelen av att ha alla gamla inlägg prydligt samlade på samma ställe, nåt man gärna glömmer när man följer dem och bara klickar in i förhoppningen om nya uppdateringar. Design*sponge har funnits ända sedan 2004 så arkivet är otroligt välfyllt med inspiration – något man faktiskt påminde om för en månad sedan då teamet bakom bloggen gjorde ett kollage med bilden ovan som daterar tillbaka till 2008!

En annan bild från samma vårgröna hem.

En annan bild från samma vårgröna hem.

Nu blir jag förstås nyfiken – och kan inte låta bli att ställa några frågor som jag hoppas ni orkar besvara:

 1. Klickar ni någonsin tillbaka till gamla inlägg på Husligheter?
 2. Om ja, hur och varför gör ni det? (Är ni på jakt efter något ni vet att ni läst, spontansurfar ni runt på jakt efter inspiration eller söker ni på specifika saker?)
 3. Finns det något jag kan göra för att underlätta i arkivet?

Translation: Blog archives are a pretty amazing source of inspiration. Do you use Husligheter’s archive sometime?

0

8 kommentarer

///////////////
 1. Frida

  1.
  Absolut, jag surfar en hel del via google och då kommer dina inlägg ofta upp.
  2.
  Jag söker ofta på olika sökord och teman, kanske inte specifika prylar men stämningar.
  3. Ja, märk dina inlägg ännu tydligare utifrån fler sökord. Så att dina inlägg kommer upp när man gör lite mer luddiga sökningar. Ta ut svängarna för att fångas av Googles stora trålar 🙂

  0
 2. emilie

  1. Japp, när det är något jag sett o ska gå tillbaka till för att fräscha upp minnet. Samt för inspiration, går då via kategorierna, då jag delar av mina sökningar via olika rum för vad jag är på jakt efter.
  2. Se svar ett, samt att jag spontansurfar lite i din blogg.
  3.Utnyttja dina kategorier till fullo. (Önskar även en gardinkategori då jag är på inspirationsjakt för detta nu;-) )

  0
 3. cecilia

  1. ja
  2.Ofta kan det vara ett specifikt inlägg jag letar. Men det är ofta lite svårt att hitta de lite äldre inläggen. Sen är det ju mycket inspiration som går att hitta!
  3.Ja fler sökord kanske. Du skulle kunna tips om gamla inlägg själv oxå!

  Hoppas detta hjälper lite.
  tack för en bra blogg!

  Tack för en bra blogg!

  0
 4. Åse - Interiörguiden

  Jag hamnar ofta på din blogg när jag googlar om någon speciell produkt och dess designhistoria, mycket bra, kort och informativt.

  0
 5. emma

  Kollar tillbaka om det är någon särskild detalj eller pryl som jag minns att jag sett här.

  0
 6. De kallar mig Skrållan

  Jag har letat upp gamla inlägg hos dig ett par gånger, alltid när jag vet att du skrivit om något jag vill ha tag på men inte kommit ihåg namn eller webbadress. Sökordsfunktionen på din blogg är sådär, eftersom man får träffar på antingen hela Elle, eller i alla fall fler Elle-bloggar när man i själva verket bara är intresserad av dina inlägg. Det är det enda jag tänkt på när jag letat efter något hos dig 🙂

  0
 7. sparris

  Gillar jag en blogg brukar jag läsa ALLA inlägg, gärna från början. Mitt jobb innebär ofta mycket dödtid som jag då kan få ut nåt av. Bra bloggar kollas sedan av efter specifika saker när behovet uppstår, utöver uppdateringarna.
  Men varför kan jag inte få in dig i google reader?

  0
 8. Sofia

  Söker ofta i arkiven. Exempelvis om jag är på jakt efter en stol etc. Du har delat upp dina kategorier väldigt bra tycker jag.

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close