Vallmor i mängder i våra kvarter – och färska bär på frukostmuslin varje morgon. Alla bilder ©Maria Soxbo/Husligheter.

Vallmor i mängder i våra kvarter – och färska bär på frukostmuslin varje morgon. Alla bilder ©Maria Soxbo/Husligheter.

Jag har haft turen att få leka med en splitterny Nikonkamera (Nikon 5100) under semestern, och oj vad mycket roligare allt blir när man har en bra kamera! Visst, att befinna sig på den gotländska landsbygden hjälper också, liksom att vara ledig och därför ha all tid i världen att leta efter fina motiv, men med det sagt så är det faktiskt väldigt roligt när tekniken bokstavligen spelar en i händerna. Nu har jag tömt kameran och semestern är slut, så här kommer några sista snapshots från mitt sommarlov. Nu ska jag bara försöka bli lika duktig på att släpa med mig kameran till vardags också … (Och nej, jag har inte fått betalt för att skriva detta, jag har bara fått chansen att låna kameran en period tack vare att ELLE.se har haft ett litet samarbete med Nikon – helt utan krav på att skriva om det.)

Inte ett moln ... så långt ögat kan se .... och så lite minigolf på Gotlands kanske skruttigaste banor.

Inte ett moln ... så långt ögat kan se .... och så lite minigolf på Gotlands kanske skruttigaste banor.

Min nya gamla cykel, en pimpad Kronan, kom väl till pass. Och Tiger kom och chillade lite med mig på altanen efter en joggingrunda (jag joggade, inte Tiger).

Min nya gamla cykel, en pimpad Kronan, kom väl till pass. Och Tiger kom och chillade lite med mig på altanen efter en joggingrunda (jag joggade, inte Tiger).

Väder. Finns det något vi svenskar gillar att prata om mer än det? Förutom klarblåa strandhimlen så vankades det sockervaddsmoln och regnstänk på köksfönstret. (Och åska så all el på ön slogs ut.)

Väder. Finns det något vi svenskar gillar att prata om mer än det? Förutom klarblåa strandhimlen så vankades det sockervaddsmoln och regnstänk på köksfönstret. (Och åska så all el på ön slogs ut.)

Vallmor. Världens bästa fotomotiv. Har ungefär en miljard vallmobilder i datorn nu, så säg bara till om ni får abstinens. Och härliga logen till höger är övervåningen på Katthammarsviks hantverkshus, där jag köpte mitt krulliga lammskinn.

Vallmor. Världens bästa fotomotiv. Har ungefär en miljard vallmobilder i datorn nu, så säg bara till om ni får abstinens. Och härliga logen till höger är övervåningen på Katthammarsviks hantverkshus, där jag köpte mitt krulliga lammskinn.

Translation: I’ve had a chance to try a brand new Nikon camera this summer, and I must say taking photos is much more fun with a new camera! Here are some snapshots from my vacation on Gotland – now I just have to remember bringing it even though I’m back home and doing everyday stuff …

#Etiketter
Gotland

8 kommentarer

///////////////
 1. Sara - Little miss fix it

  Själv sitter jag här, sista morgonen på ön… insåg att jag inte sett någon vallmo denna sommar, men solrosor mellan Kattvik och Burs igår, de gick inte heller av för hackor (och blev grymt snygga på bild). Vad kul med ny kamera och bra att få “känna på den” till låns!

  0
  1. Husligheter-Maria

   Ah, solrosor är också fantastiska! De missade jag, jag körde ju den vägen för några veckor sen – attans! =)

   0
 2. Gast

  Har du lånat den av en kompis eller har Nike “lånat ut” den till dig, dvs sponsrat dig med gratiskamera över sommaren.

  0
  1. Husligheter-Maria

   Nikon (inte Nike, de gör sportprodukter) har, genom ett samarbete som ELLE.se har, låtit mig och andra bloggare på sajten låna kameror över sommaren för att testa dem. Jag har använt den parallellt med min egen Canon G12 och iPhonen, jag får som sagt inte betalt på något vis och jag hade inga krav på mig att skriva om den över huvud taget. Däremot uppskattar jag själv när bloggare jag läser tipsar om kameror de är nöjda med, så jag tipsar gärna om denna eftersom jag verkligen tycker om den – mycket mer än min närmare sju år gamla Nikon D70 som jag aldrig riktigt blivit kompis med. Är det svar på din fråga?

   0
   1. Gast

    Haha, tack för tipset om vad Nike pysslar med. Själv har jag autocorrect på och det kan bli gaaaalet ibland då vettu. Sorry för det. 😉 Ang min fråga så verkar den ha landat fel att döma av ditt svar. Jag tycker helt enkelt att transparens är att föredra; får ni låna kameror av Nikon så är det inte spons, men däremot en pr-aktivitet från deras sida. Att du inte skrev “Lånat av Nikon” utan bara “lånat” var det enda som jag reagerade på/frågade om. Tycker ni kan vara tydliga om att ni tar del av ett pr-erbjudande från Nikon så att läsarna vet att det ligger till så. Hade även uppskattat en lite trevligare ton i svaret, då jag bara ställde en konkret fråga. Inget känsligt ämne enligt mig… Tack för svaret, hoppas ni är lite mer tydliga framöver, gränsen mellan pr och redaktionellt blir allt luddigare.

    0
    1. Husligheter-Maria

     I och med att jag skrev att kameran var splitterny trodde jag att det framgick att den var lånad från Nikon – tror få vänner skulle låna ut sin splitternya kamera över sommaren. =)

     Jag tycker dock inte att jag var otrevlig i mitt svar, jag skriver ju bara exakt hur det gått till? (Mycket av det stod redan i inlägget, tex att jag inte fått betalt.) Och självklart ska man få kolla hur det ligger till, så din fråga landade inte fel i sig – däremot tolkade jag dina citationstecken som att du underförstått frågade om det trots allt var ett köpt inlägg (”lånad” kamera, inte lånad) och i och med att du dessutom är helt anonym så förstärktes nog det intrycket.

     Jag har hur som helst inga som helst problem med att vara totalt transparent när det gäller detta, jag föredrar själv när det är glasklart, och om man läst min blogg tidigare så tror jag att man vet att jag inte går att köpa – jag skriver ju knappt ens om produktnyheter och du anar inte hur många ”sponsringserbjudanden” och erbjudanden om gratis produkter mot att jag skriver om dem jag tackar nej till på ett år. Men eftersom din fråga trillade in så var jag uppenbarligen inte tydlig nog, jag har korrigerat inlägget nu. Tack för att du påpekade det!

     0
    2. Husligheter-Maria

     Gast: I och med att jag skrev att kameran var splitterny trodde jag att det framgick att den var lånad från Nikon – tror få vänner skulle låna ut sin splitternya kamera över sommaren. =) Jag tycker dock inte att jag var otrevlig i mitt svar, jag skriver ju bara exakt hur det gått till? (Mycket av det stod redan i inlägget, tex att jag inte fått betalt.) Och självklart ska man få kolla hur det ligger till, så din fråga landade inte fel i sig – däremot tolkade jag dina citationstecken som att du underförstått frågade om det trots allt var ett köpt inlägg (”lånad” kamera, inte lånad) och eftersom du dessutom är helt anonym (vilket få av er som kommenterar är) så förstärktes nog det intrycket.

     Jag har hur som helst inga som helst problem med att vara totalt transparent när det gäller detta, jag föredrar själv när det är glasklart, och om man läst min blogg tidigare så tror jag att man vet att jag inte går att köpa – jag skriver ju knappt ens om produktnyheter och du anar inte hur många ”sponsringserbjudanden” och erbjudanden om gratis produkter mot att jag skriver om dem jag tackar nej till på ett år. Men eftersom din fråga trillade in så var jag uppenbarligen inte tydlig nog, så jag har korrigerat inlägget nu. Tack för att du påpekade det!

     0
 3. Gabriella

  Åh vilka underbara bilder! Härliga.

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close