När jag flyttade bloggen hit till ELLE förra hösten hade jag en frågestund för eventuella nytillkomna läsare, och jag tänkte att det kunde vara läge för en till? (Särskilt med tanke på att jag idag sitter i bilen på väg 30 mil norrut och det vore skoj med något festligt att se fram emot när jag får tillgång till den digitala världen igen.)

Foto via Pinterest (klicka för källa).

Foto via Pinterest (klicka för källa).

Nu kanske ni anser er vara fullärda i ämnet Soxbo efter förra frågestunden och då får väl det här inlägget räknas som olycksfall i arbetet, men OM ni undrar något om mig, mitt frilanseri, bloggen, hur det är att inte tycka om choklad eller hur höga klackar man måste gå runt i när det skiljer 30 centimeter i längd mellan en själv och ens make – då är det här ett gyllene tillfälle att fråga. Jag samlar ihop de 0,3/3/30 frågorna som trillar in och svarar på dem nästa vecka!

Translation: A little more than a year ago I invited all my readers to ask questions about me, my job, the blog and so on. And it’s that time of year again! So if you’re wondering what I actually do for a living, how it’s possible NOT to like chocolate or how high your heels have to be when your husband is a full foot taller than you – this is the time to ask. I’ll answer all questions next week!

#Etiketter
ELLE

15 kommentarer

///////////////
 1. Emma

  Hej Maria! Jag skulle gärna vilja höra lite om vad du har för utbildning, hur din karriär sett ut och vad du jobbar med nu. Tack för en fin blogg!

  0
 2. Anna G.

  Eftersom jag inte frågade nånting förra gången så tänkte jag passa på nu… 🙂
  Jag är lite nyfiken på hur ditt frilanseri ser ut, vilken typ av uppdrag du har (jag har förstått att du jobbar en del åt ELLE), om det är regelbundet återkommande uppdrag eller engångs, hur mycket du jobbar (50%, 100% eller 200%?), om du aktivt letar nya uppdrag eller om de kommer till dig, vilken typ av uppdrag som är roligast, vilka som är bäst betalda, om du trivs bäst som frilans eller som anställd, och om du har några nya roliga frilansprojekt på gång som du kan prata om?
  Ja det blev ganska många frågor till slut… Tack!

  0
 3. Rkts

  Min fråga har ju redan ställts, så jag får hitta på en ny. Hur gör man för att hitta ett mysigt, fint hus i rätt storlek på Gotland? Det ligger väl ungefär 10-15 år fram i tiden för min del, men jag drömmer redan om en liten fin stuga.

  0
 4. mo

  Jag undrar hur ditt drömboende skulle se ut, och var det skulle ligga?
  Och att inte tycka om choklad, det undrar jag verkligen hur det är möjligt! Ingen sorts choklad, någonsin? Känner du till någon mer i hela världen som har samma aversion?
  PS: Klackar gör ONT! Det är bara charmigt med längdskillnad, ju! 🙂

  0
 5. mo

  En sak till: snygga elementlösningar? Har sett en del exempel på målade element som ju faktiskt kan bli riktigt fint om möblerna är placerade så att hela elementet syns, men när man behöver ett mer diskret intryck? Elementskydd som är snygga, funktionella och billiga, finns de alls? Eller bör man helt sonika möblera bort sina element? Tankar och förslag vore roligt. Tack på förhand!

  0
 6. Karin

  Vad tycker du om Designers Revolt? Vet du någon som
  Beställt därifrån? Kvalite?

  0
 7. Lisa E

  Hej! Tack för grymmaste bloggen! Jag undrar om du har tips på någon snygg och billig matta? Den ska ligga i ett vardagsrum med mkt vitt och björk och till en mörkgrå soffa. Har funderat på ljusgrå rya, men är också sugen på ngn orientalisk! Har sett en på Ikea i konstmaterial som är jättebillig men vet inte hur den ser ut i verkligheten. Har du ngt förslag? Hjälp:)

  0
 8. Tove

  Hej Maria,
  Jag skulle vilja veta om du har några tips för mig som skulle vilja bli journalist inom inredning. Hur får man vet vad man kan ta betalt för en artikel om man jobbar som frilansjournalist (för oss som inte har en lång bakgrund som fast anställd journalist)?

  0
 9. Miriam

  Tack för bästa bloggen! Är dålig på att kommentera, men ser alltid fram emot att läsa din blogg när jag har “egentid”. Var shoppar du helst inredning/vintage och vilka är dina bästa loppisar?

  0
 10. karen

  Åh, frågestund vad skoj! Brukar inte ställa frågor men din blogg är så bra att jag tar tillfället i akt.

  – Hur går det med huset på Gotland? Var det allt du/ni väntat er?
  – Du verkar resa en hel del, något favorit- eller drömresemål?
  – Enligt Johanna Swanbergs blogg verkar du vara lite av en nagellacksconnoisseur, så vilket är favoritlacket och vad använder du mest just nu?
  – Hur kommer det sig att du tar så fina bilder? Någon fotoutbildning eller bara självlärd?
  – Vad använder du för kamera?

  Trevlig helg!

  0
 11. lejnox

  Jag undrar vart du hittar varje anfang, är det egna typsnitt eller symboler?
  Du matchar de så bra till inläggen också (fast antar att det är medvetet)!

  0
 12. LL

  Hej Maria! Jag undrar vad du tycker är viktigast att ta hänsyn till när man inreder? Jag och min man har bott i vårt hus i 2 år men det är fortfarande lite kalt och tråkigt. Har du några säkra kort att dela med dig av? Och gärna något som passar plånboken hos ett studerande par.

  0
 13. NordicBliss

  Vad är det roligaste och det jobbigaste med att blogga?
  Tror du att du alltid kommer fortsätta blogga?
  Följer du trender eller har du en väldigt egen stil som du alltid håller dig till?
  Vad står högst på din önskelista?

  0
 14. Maria P

  Hej! Har för mig att någon frågade om din utbildning – det skulle jag också vilja veta! Både teoretisk sådan men också hur du personligen kommit fram till att du vill jobba det du jobbar med. Kul att på så sätt få lära känna dig lite bättre 🙂 Och för att fortsätta på samma spår: har du någon dold/oväntad talang?

  0
 15. Emma

  Åh Maria, var har du köpt ljusen till dina Nagelstakar? Och var hittar jag en färgglad, helst grafiskt mönstrad och billig matta? Tack!!

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close