Mitt “nyårslöfte” i år var ju att ta ett foto varje dag, inspirerat av Chez Larsson. Och banne mig om jag inte har hållit det åtminstone årets första månad! Jag gjorde egna overlays till bilderna eftersom jag ville ha månadernas svenska namn, men vill man göra det lite lättare för sig kan man klicka hem färdiga här. Benita visar upp alla foton hon tar i bloggen, själv tänkte jag nöja mig med en liten summering i slutet av månaden med ett urval av fotona. Dels för att vissa dagar känns lite privata (till exempel ett foto på en väninnas nyfödda bebis), dels för att vissa dagar helt enkelt inte är särskilt inspirerande utan det slutar med en “konstnärlig” bild på en krukväxt i fönstret … Ah well, jag är mycket nöjd med att jag hållit löftet så här långt och det blir faktiskt lättare för varje dag att komma ihåg kameran. Låt oss kika på januari (och bilderna går att klicka upp liiite större om det är väl pyttigt).

Frostig nyårsdag i trädgården. Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter

Frostig nyårsdag i trädgården. Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter

En lättare passkris avvärjdes i sista sekund, vi hann få hem våra pass innan resan till Tallinn, som lämpligt nog är utmärkt på våra Svenskt tenn-tabletter. Den 5:e januari provade jag Svenskt tenns afternoon tea med en väninna, mumsigt så klart men jag önskar att belysningen i kafédelen var lite mysigare. Och den 8:e januari åkte julpyntet äntligen ut.

En lättare passkris avvärjdes i sista sekund, vi hann få hem våra pass innan resan till Tallinn, som lämpligt nog är utmärkt på våra Svenskt tenn-tabletter. Den 5:e januari provade jag Svenskt tenns afternoon tea med en väninna, mumsigt så klart men jag önskar att belysningen i kafédelen var lite mysigare. Och den 8:e januari åkte julpyntet äntligen ut.

Älskar att ta bilder ovan molnen, här någonstans över Östersjön på väg mot Tallinn. Fredagen den 13:e var ingen otursdag, utan då var det ELLE-gala på Grand Hotel. Och så slog jag till på årets första semla, en olyxig men god från närmaste ICA.

Älskar att ta bilder ovan molnen, här någonstans över Östersjön på väg mot Tallinn. Fredagen den 13:e var ingen otursdag, utan då var det ELLE-gala på Grand Hotel. Och så slog jag till på årets första semla, en olyxig men god från närmaste ICA.

Ett annat nyårslöfte är att maken och jag lovat varandra att gå ut och äta lite oftare, denna gång blev det på Grill. Och så var det ju Formex, som bekant. Och årets första tulpaner inhandlades, svagt lilarosa och av dålig kvalitet, de vissnade raskt.

Ett annat nyårslöfte är att maken och jag lovat varandra att gå ut och äta lite oftare, denna gång blev det på Grill. Och så var det ju Formex, som bekant. Och årets första tulpaner inhandlades, svagt lilarosa och av dålig kvalitet, de vissnade raskt.

Lite kärleksfullt "klotter" i vår närmaste park. Och denna vecka var det Mercedes-Benz fashion week i Stockholm, här en bild från fantastiska Altewai.Saomes visning på Berns. Och igår blev det bio på Saga, sorgliga men bra The Descendants.

Lite kärleksfullt "klotter" i vår närmaste park. Och denna vecka var det Mercedes-Benz fashion week i Stockholm, här en bild från fantastiska Altewai.Saomes visning på Berns. Och igår blev det bio på Saga, sorgliga men bra The Descendants.

Translation: I’m doing a 365 (or rather 366 since it’s a leap year) project this year, taking a photo each day. Here’s a few of the ones I took in January. I made the overlays myself since I wanted the Swedish names of the months, but for English you can download Ali Edward’s ready-to-use ones.

#Etiketter
366-projektet

16 kommentarer

///////////////
 1. Åsa

  Fint! Väldigt snyggt med ramen och typografin på fotona.

  0
 2. Lisa

  Åh vilka fina bilder!! Lite ledsen är jag att jag inte såg det här vid nyår – hade gärna också hakat på! Men ska bli kul att följa dina bildsummeringar varje månad.

  Ny här btw, men kommer bli återkommande helt klart! 🙂

  Ha en trevlig dag!

  0
  1. Husligheter-Maria

   Lägg in en påminnelse i mobilen för januari nästa år och kör 2013 istället. =) Och välkommen hit!

   0
 3. Kreativinredning

  Underbara bilder! Jag gillar speciellt den första!

  MVH
  Sofia/ kreativ inredning

  0
  1. Husligheter-Maria

   Kanske världens mest tacksamma grej att plåta – växter. Är fina, står stilla. 😉

   0
 4. Annika

  Ja jag kör också det här med ett foto om dagen och är nöjd att jag klarat hela januari 🙂 Får se hur det går i fortsättningen … Fina overlays du har, det har jag missat.

  0
  1. Husligheter-Maria

   Overlayerna är mest för att jag, likt Benita/Chez Larsson, har tänkt göra en Blurb-bok av det sen, och då är det ett kul sätt att hålla ordning i den. Det är ju inget som hindrar att du kör på det du med – det går ju finfint att lägga på i efterhand om man vill sammanfatta året i en bok sen!

   0
 5. Jenny

  Jag gör också ett 366-projekt. Och so far so men helvete vilken prestationsångest jag fick nu när jag såg dina fina bilder. Mina är inte ens i närheten så fina. Mest snoriga ungar och vintriga vyer från mina dagliga barnvagnsprommisar. Och vilka fina overlays sedan. Övervägde att ladda ner de som Benita använde i fjol men vill ju också ha svenska månader. Man kan inte få muta till sig dina för en lunch? 🙂 Kram Jenny

  0
  1. Husligheter-Maria

   Ah, men asch – släpp prestationsångesten, ungar och vintervyer låter som ypperliga motiv! Och haha, jag är klart mutbar!

   0
 6. Emma

  Det är alltid lika härligt att kika in här och bli full av inspiration! Tack för det!
  Nu till en fråga; Vi vill ha en kreativhörna i vår lägenhet, men jag skulle vilja ha lite inspiration till hur det skulle kunna se ut så det inte bara blir ett vitt skrivbord med lite lådor. Har du några tips på vart jag kan finna lite inspiration till det?
  Tack på förhand!

  0
  1. Husligheter-Maria

   Åh, jag skulle gå lös på Pinterest! Sök på office till exempel, eller klicka runt på de användare som har din stil. Många svenska inredningsbloggare har egna pinterestsidor, jag följer flera av dem så om du börjar hos mig (http://pinterest.com/mariasoxbo/) och kollar vilka jag följer så hittar du fler.

   0
 7. Catarina Westin Hansen

  Inspirerande och väldigt fina bilder!

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close