I det senaste numret av brasilianska Casa Vogue så har jag mitt överlägset mest internationella frilansjobb hittills. Häng med nu – jag intervjuade danska konstnären Tenka Gammelgaard (på svenska), skrev reportaget på engelska för att sedan skicka över den till Brasilien där den blev översatt till portugisiska. Det ska erkännas att det känns lite som viskleken ni vet, när det ursprungliga budskapet är så förvrängt i slutänden att det bara blev hittepå … Men å andra sidan förstår jag ju inte texten längre, så det kanske kvittar om den handlar om något helt annat numera? Haha, skoj jobb var det i alla fall och duktiga Idha Lindhag (som jag bloggade om här) har fångat Tenkas svartvita hem på pricken.

Brasilianska Casa Vogues senaste nummer.

Brasilianska Casa Vogues senaste nummer.

Första uppslaget i brasilianska Casa Vogue.

Första uppslaget i brasilianska Casa Vogue.

Tenka är en mycket spännande person, bara att hon själv klär sig enbart i svart och vitt (helsvart på vintern och helvitt på sommaren) fascinerar mig! Jag tänkte jag skulle visa ett gäng av bilderna också, visst är de häftiga?

Vackra kalligrafipenslar och färgstänk på det vita ateljegolvet.

Vackra kalligrafipenslar och färgstänk på det vita ateljegolvet.

Ett svartvitrandigt kök förstås! Tenkas dotter gav henne idén.

Ett svartvitrandigt kök förstås! Tenkas dotter gav henne idén.

Sovrummet har en lång bokhyllevägg där Tenka samlar saker hon tycker om, som dotterns avlagda balettskor.

Sovrummet har en lång bokhyllevägg där Tenka samlar saker hon tycker om, som dotterns avlagda balettskor.

Älskar det här stillebenet, så vackert!

Älskar det här stillebenet, så vackert!

Translation: The home of Danish artist Tenka Gammelgaard is featured in the latest issue of Casa Vogue Brazil, and I wrote the text – in English, which was later translated to Portugese. Quite an international piece! The photographer is Idha Lindhag.

12 kommentarer

///////////////
 1. Pernilla

  Underbar inspiration

  0
 2. Anna G.

  Tenkas hem är verkligen fantastiskt, bra jobbat!
  Jag blev intervjuad av en annan brasiliansk inredningstidning för några månader sen, och det kändes onekligen lite konstigt att läsa sina egna svar på portugisiska sen… Undrar vad jag egentligen sa i slutändan? 🙂

  0
 3. Anna Marselius

  Å jag satt just och dregglade lite över de här nya bilder & så såg jag nu att det var du som skrivit!! Grattis, helt underbart kul jobb gissar jag!! Säker på att det var lika bra på portugisiska som på engelska. Heja! Axx

  0
 4. Marianne

  Men vilket jobb! Vad kul att du intervjuat Tenka! Hennes hem är ju helt fantastiskt inspirerande. Kan inte ett ord portugisiska, så vore kul om du kunda ge os lite av intervjun på svenska. Men det kanske inte går eftersom de betalat för jobbet?

  0
  1. Husligheter-Maria

   Det kan jag säkert på sikt, men eftersom numret är ute nu så får det vänta ett tag!

   0
 5. Johanna

  Skoj med Casa Vogue Brasil! Parabéns=Grattis! Har lite snabbt översatt den del av artikeln som syns i första bilden till engelska (har bott i Portugal och Brasilien). Om du vill skickar jag det gärna till dig så du kan se om du känner igen det… 🙂

  0
 6. Pingback:Tenka Gammelgaard – Nordic Bliss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close