I mars månads bildskörd kanske ni minns en bild på några nystan? Well, jag bestämde mig för att lära mig att virka mormorsrutor och ska sanningen fram så var jag helt övertygad om att det skulle bli 16-17 rutor och sen skulle jag vara redo att kasta virknålen genom fönstret. Men (och ingen är mer överraskad än jag) det blev faktiskt 180 rutor och en hel filt! Och för er som är sugna att testa – sätt igång. Det är faktiskt busenkelt. För när man frustrerat har repat upp den första rutan fem gånger och ovansidan av handen krampar av alla valhänta försök att få fingrar och virknål att samarbeta, då plötsligt bara lossnar det och sen kan man utan problem virka rutor och kolla på Grey’s anatomy samtidigt. Rookies som jag lär sig tekniken på den här pedagogiska sajten, och när man väl lärt sig är det bara att göra samma sak om … och om … och om… igen.

Granny squares

Banne mig, den blev klar! Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter

Liten uppdatering ang veckans tävling också: På grund av lite tekniskt strul har vi ändrat tävlingsupplägget, så nu räcker det med att svara på frågan om antalet varumärken och “gilla” Möbelvärlden på facebook. Lättävlat alltså! Här hittar du tävlingen och kan läsa exakt hur du gör för att tävla.

Grannys squares

180 rutor (15x12) och så två varv runt som ram.

Granny squares

Pendanten i mig pallade inte att lägga dem huller om buller, så det fick bli ett välordnat mönster trots allt.

Translation: I actually made this! I haven’t tried anything like it since I was about ten and tried to learn it in school, but with the help of my trusty friend the Internet I got the hang of it and 2,5 months later it’s DONE!

26 kommentarer

///////////////
  1. Maria Soxbo

   Tack snälla!

   0
 1. Nilla Tankebubblor

  Supersnygg! Verkligen fin i både färger och mönster. Jag har inte testat själv… så jag är impad av alla som ger sig på det!

  0
  1. Maria Soxbo

   Det var verkligen mycket lättare än jag trodde, så testa vettja! Dessutom mysigt, nästan så jag undrar vad mina händer ska pyssla med nu på kvällarna…

   0
  1. Maria Soxbo

   Haha! Nä, jag tycker det är charmigt som tusan, men det gick bara inte när jag skulle sy ihop.

   0
 2. Britta

  Imponerande!
  Nu blev till och jag sugen på att försöka!!!

  0
  1. Maria Soxbo

   Jamen testa! Köp ett nystan av varje färg och prova, är det inte skoj har du bara förlorat en hundring kanske (och får en fin…. grytlapp?)

   0
 3. Jenny

  Himmel så fint!

  0
  1. Maria Soxbo

   Tacktack!

   0
 4. Retrolyckan

  Wow! Vilka fina färger du valt. Gillar att du skippade huller om buller. Det blev såå fint.

  0
  1. Maria Soxbo

   Tack snälla! Gjorde det lätt för mig och valde gotlandskulörer, de lär jag inte ledsna på.

   0
 5. Maria

  Jättesnygg 🙂 Man blir lite besatt när man väl börjar virka de där små rutorna 🙂 Blev lite sugen nu igen men ska nog låta bli… 😉

  0
  1. Maria Soxbo

   Ja, det känns helt klart som att detta inte var sista gången jag virkade!

   0
 6. LL

  Oj vad snyggt! Imponerad som bara den!

  0
  1. Maria Soxbo

   Tack snälla du!

   0
 7. Proforma Blogg

  Njaaa… jag hoppar nog det! Men oj, vad jag har virkat i mina dar! Även mormorsrutor och efter några stycken kan man göra dom i sömnen! Jättefin, din filt!
  Kul att träffa dig på Bloggforum!
  Ha det gott!

  0
  1. Husligheter-Maria

   Tack detsamma, supertrevligt att träffa dig med!

   Och tack för alla snälla kommentarer, jag har svarat på varenda en men kommentarsfunktionen verkar inte gilla när jag svarar via iphone/ipad så av någon anledning verkar de inte synas? Jag hoppas att de trillar på plats snart, men tills vidare vill jag bara säga TACK för alla kommentarer och glada tillrop, jag blir så himla glad när ni lämnar avtryck här igen efter en lite “tyst” period!

   0
 8. Maria

  Imponerande… Jag hade nog gett upp efter 16-17 rutor.
  /hon-som-har-en-påbörjad-tröjstickning-sedan-i-höstas

  0
  1. Husligheter-Maria

   Jag tror faktiskt det underlättar att det är många små delar istället för ett par stora som en tröja. Då känns det liksom lättare, för man blir “klar” så fort med en del att det är lätt att dra igång en till. Och så blir man pepp att fortsätta när högarna växer. (Men tips: fäst alla trådar eftersom – jag tror inte jag hade blivit klar om jag hade blivit tvungen att fästa alla hundratals trådarna i ett svep…)

   0
 9. enannanhelena

  Jag älskar min lilla loppisfyndade mormorsfilt, så jag förstår att du känner dig nöjd med ditt slit. Vilket jobb du har lagt ner! Och vad fin den ser ut. Mönster & färgmatchad och allt!

  /helena

  0
  1. Husligheter-Maria

   Tack snälla! Ja, jag är jättenöjd själv, det ÄR något lite extra med att skapa något med händerna när man inte brukar göra det. =)

   0
 10. Anna Marselius

  Shit så proffsigt! Skulle nog avlidit halvvägs – helt utan tålamod med sådant men jag är väldigt avis för det var sååå fint! Ax

  0
  1. Husligheter-Maria

   Jag har egentligen inte heller tålamod, knepet är att plöja dvd-boxar under tiden … =)

   0
 11. Sandra Berg 1986

  Vilken fin! jJag håller också på med en sån filt. Hur fäste du ihop rutorna?

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close