Jag lovade ju att rapportera hur Arne Jacobsens väckarklocka Station funkade i verkligheten och nu har den väckt mig i snart två veckor så det börjar bli läge att utvärdera. Och jag gillar den! Ringsignalen är relativt mjuk, men framför allt ringer den i korta signaler vilket betyder att jag hinner slå av den redan efter första signalen (och därmed hinner inte maken som ska upp senare bli väckt).

Den har en pytteliten lampa i överkant som tänds i några sekunder om man sveper med handen över den, så vaknar man i beckmörkret kan man ändå se vad klockan är. Det enda jag har ett litet problem med är att den tickar. Mycket tyst och diskret, men ändå – jag är ett fan av knäpptysta klockor. Men på det hela taget ett toppenköp, och den är så ofantligt mycket snyggare än min gamla att jag förlåter det där försiktiga tickandet …

Min nya väckarklocka. Foto: Pressfoto Rosendahl

Min nya väckarklocka. Foto: Pressfoto Rosendahl

Translation: I’ve had my new alarm clock by Arne Jacobsen/Rosendahl for two weeks now and I really like it! It’s super stylish, has a “nice” alarm sound, a tiny lamp for checking the time in the middle of the night and even though I don’t really like the tick-tock-sound it’s so discreet that you hardly notice it.

0

8 kommentarer

///////////////
 1. Ebba

  Haha, NEJ! Inte tickande! HUR ska jag hitta en lika snygg väckarklocka som kan ersätta min nuvarande, skitfula klocka men som inte tickar? Åh, vilken tur att du recenserade den – det tackar jag verkligen för – med tanke på infon som kom fram. Däremot blev jag lite impad över ljusfunktionen med sveprörelse, det var ju verkligen ett genidrag. Du har inga andra tips på andra snygga väckarklockor på lager? 🙂

  0
  1. Maria/Husligheter

   Ebba: Om man inte är SUPERkänslig så funkar den ändå, det är verkligen det mest diskreta tickande jag hört. =) Men annars är det ju bäst att välja någon annan, och jag har själv varit på jakt i evigheter så jag vet att det inte är lätt! Vill man vara säker på att den är tyst så får man nog välja digitalt?

   0
 2. Pingback:Tickande klockor… | ebbaf

 3. Daniel

  Sugen på att köpa en likadan klocka också. Hur långt ifrån har du klockan när du hör tickandet? Har du knäpptyst i rummet då? Det här med tickandet kan vara en riktig dealbreaker för mig också, tyvärr är det väl bara digitala klockor man får rikta in sig på men de är ju oftast inte så snygga.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Daniel: Alltså, den står ju på mitt sängbord precis vid sängen, däremot tycker jag att ljudet dämpas nästan helt bara jag vänder mig åt andra hållet. Och ja, sovrummet är knäpptyst. =) Men det hörs, det ska jag inte sticka under stol med. Är du tveksam så skulle du ju kunna köpa den, stoppa i batterier och testa, och returnera om det känns för högt? Jag har redan vant mig, jag skulle ha föredragit att den var helt ljudlös förstås men jag störs inte av tickandet längre.

   0
 4. Daniel

  Maria,

  Tack för svar. 🙂 Jo, jag får väl helt enkelt beställa en på öppet köp och prova om den fungerar. Klockan är ju riktigt snygg så det tar ju emot lite att inte kunn aköpa den för att den tickar.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Daniel: Nej precis, den är ju så grymt snygg! Håller tummarna för att du står ut med tickandet. =)

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close