En av mina krukväxter gillade inte att bli lämnad ensam över jul och kastade in handduken, så plötsligt stod jag med en tom kruka. Så häromdagen bestämde jag mig för att det var dags att lösa det lilla I-landsproblemet och knatade in på fina blomsterbutiken Petite Fleur på södermalm. Ut kom jag sedan med en dunig liten fjädersparris i en påse och nu har den flyttat in i krukan. Knepet för att få den att må bra? Tydligen att spraya den med vatten ofta snarare än att vattna i överflöd. Blir spännande att se om det stämmer …

Fjädersparris. Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Fjädersparris. Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Fjädersparris. Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Translation: I got an asparagus fern the other day, to replace a plant that obviously hated to be left alone over Christmas and died on me. The florist told me to spray this beauty with water now and then, I hope that keeps it alive …

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

0

4 kommentarer

///////////////
 1. Inredningshjälpen

  Dem är så fina och tydligen ganska lättskötta för jag har lyckats hålla min levande i flera månader nu 🙂

  Ha en fin helg Maria!

  Kram Anette

  0
  1. Maria/Husligheter

   Låter lovande, Anette! Ha en fin helg, du med!

   0
 2. Hanna

  Jag köpte en Fjädersparris storlek Large på just Petite Fleur (bor väldigt nära) som jag “helt hjärtlöst” delade i två delar så att de skulle få plats i normalstora krukor. Båda två halvorna överlevde min ganska brutala behandling och jag tycker de är väldigt tåliga generellt sett. Så du kommer garanterat att få njuta av din fina Fjädersparris länge Maria 🙂

  0
  1. Maria/Husligheter

   Åh, hoppas du har rätt, Hanna!

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close