Åh. Jag såg precis på instagram att Kinfolks nya nummer är ute. Och säga vad man vill om Kinfolk-kulten (sekten?), satiren som omger den och livsstilen den representerar, men jag älskar tematanken med de olika numren och hur tänkvärda de ofta är.

Det senaste i synnerhet – det har temat essentialism, och på instagram beskrivs det som Deciding what’s essential in our lives isn’t about paring back our belongings and forgoing our frivolities: Instead of determining how little we can live with, it’s about working out what we simply can’t live without.

Kinfolk issue 16 – Husligheter

Foto: Via @kinfolk på Instagram

Så självklart, så sant och så himla, himla tänkvärt. Jag har varit inne på det förut i den här bloggen, detta med att hitta sina favoriter och aktivt välja dem istället för något annat. Det handlar ju om just essentialism; att inte bara konsumera tanklöst så klart, men att inte heller nöja sig med något man inte trivs med utan att satsa på att omge sig med saker man verkligen älskar. Från simplaste stekpanna till vackraste taklampan.

Superintressant teaserläsning ur nya numret här – en intervju med bästsäljande författaren Greg McKeown om just essentialism. Om att inte säga ja hela tiden, utan att antingen säga “hell yeah!” … eller “nej”. I arbetslivet, i shoppingsituationer, i relationer, på fritiden. Superintressant, och jag klickade raskt hem Gregs bok i väntan på att Kinfolk hinner leverera nya numret hit till Svedala.

Vad tycker ni andra? Lockas ni av begreppet essentialism? 

Translation: Oooooh, the new issue of Kinfolk is out! And I LOVE LOVE LOVE the theme of essentialism, I’ve blogged about it before (without using the actual word though), and I really believe we’ll be happier if we surround ourselves with the few things we really love instead of a lot of junk – or no things at all.

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

0

3 kommentarer

///////////////
 1. Alma

  Här kommer några frågor från en som ligger lite (mycket) efter men vad är Kinfolk egentligen (mer än en bok och en tidning)? Vad gör att de/det sticker ut? Varför denna fascination för dem/det? Hittade inget klockrent svar när jag googlade.Tack på förhand!

  0
  1. Maria/Husligheter

   Alma, det beror nog på vem som frågar, men Kinfolk har liksom lyckats lansera en livsstil som bygger på att man har mycket tid – tid att baka, laga mat, äta, skapa, läsa, njuta, hänga med vänner – och att resan så att säga är halva grejen (baka lååångsamt, ligg kvar i sängen och läs en god bok, låt brunchen övergå i lunch i eftermiddagsfika i middag …). Tid är ju den största lyxen som finns egentligen, det är status att visa att man har tid att lära sig nya saker, tid att göra saker från grunden, tid att arrangera perfekta söndagsbruncher, tid att leta efter de bästa loppisfynden. Sen har Kinfolk packeterat detta sug efter en harmonisk livsstil i en extremt tilltalande förpackning, vilket gör att man praktiskt taget vill flytta rakt in i magasinet och stanna för gott. Sen arrangerar de också olika typer av “gatherings” runt om i världen, se här: http://www.kinfolk.com/calendar/

   Jag vet inte hur bra svar det var på din fråga, men ett försök i alla fall! =)

   0
  2. Alma

   Tack så jättemycket för ett snabbt och bra svar!! Då förstår jag varför de och deras synsätt är så populära, de står för motsatsen till den vanlige stressade Svenssons liv 🙂 Återigen tack!

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close