Följande information kan ses som ett rätt tydligt bevis på exakt hur ointresserad jag är av trädgårdsskötsel. Vår trädgård har en häck ut mot gatan, och de förra ägarna var väl ungefär på samma intressenivå som jag eftersom de lät kreti och pleti självså sig efter eget tycke och smak bland häckplantorna.

Alltså har vi en häck med inslag av åtminstone fem olika buskar och träd här och var. Jag har gått och grubblat hela våren på vad som egentligen är rätt taktik för att få ordning på den, och under tiden gjorde halva bloggosfären tydligen flädersaft. Vackra bilder, smarriga recept och den som ändå hade en fläd … eh, vänta lite nu. *Går till fönstret och tittar ut* Jaha, just det ja. Mitt i häcken står en tre meter hög fläder.

Fläder – Husligheter

Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Detta var nog det bästa som kunde hända, för jag var ju svårt osugen på att ta tag i röran längs tomtgränsen. Nu hinner jag förvisso inte vispa ihop någon flädersaft i år, men nästa år är det jag som skippar grubblandet och går ut och skördar istället! I år fick det räcka med ett par kvistar som fredagsblomma, inte fel det heller. Glad fredag på er!

Fläder i ekollonvas – Husligheter

Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Translation: Our garden is a mess along the street, and just as I was thinking what the heck to do with it – I realised that there is an elder in the middle of it! Yay, next year I’m making elderflower cordial!

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

 

#Etiketter
Svenskt Tenn

6 kommentarer

///////////////
 1. Erika

  Om du har blommor, men just nu dåligt med tid, ska det gå jättebra att frysa klasarna å sen använda dem otinade till saftkoket. 🙂

  0
  1. Maria/Husligheter

   Åh tack, bra idé!

   0
 2. Ellendellen

  Vilken lycka att hitta en i trädgåren. Det tar typ 5 minuter att hälla ihop en sats, sen sköter den sig själv 5 dygn i kylskåpet. Älskar flädersaft, finns alltid i min frys, året runt. Tack för en grym blogg!

  0
 3. Inredningshjälpen

  Låter ungefär som en beskrivning av mig om jag hade trädgård 🙂
  Lycka till med saften!

  Kram Anette

  0
 4. Karen

  Skoj med fläder! Har för mig att min mamma plockade blommor och frös in förvatt göra saft senare… Ett litet tips!

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close