Det hör ju inte till vanligheterna att jag visar hela rumsbilder, och jag ska erkänna att det alltid tar emot lika mycket, men eftersom jag har nämnt hallen i vart och varannat inlägg i ett år så är det väl inte mer än rätt att ni får se resultatet. Tyvärr inte det mest lättplåtade rummet eftersom det enda dagsljuset kommer från betongglasfönstret vid dörren, så ha lite överseende med bildkvaliteten är ni snälla …

Hallen – Husligheter

Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter

Vi rev ut sjöstensgolvet (i den mest läskiga rosa nyans) och lade marmorgolv istället. Väggarna är målade i Nordsjö Silkematt i färgen Råvit (S0500–N) och lister och dörrar i Nordsjö Superfinish i grått. Den grå är den exakta nyansen (Ashton Grey, S2000–N) från garderobsdörrarna längst bort i bild, som är art déco-inspirerade Marais från Superfront. Vi rev ut de gamla läskiga garderoberna med spegelskjutdörrar, och tanken var först att platsbygga eftersom det är lite udda mått i rummet. Men det slutade faktiskt med en kompromiss – hederliga Pax från IKEA på grund av all praktisk inredning som finns till dem, dörrar alltså från Superfront och så bad vi en snickare att helt sonika bygga in dem så att de ser platsbyggda ut. Jag är supernöjd!

Dörrar och handtag från Superfront (Marais – Ashton Grey) – Husligheter
Jag hade total beslutsångest angående handtagen också, ett tag var jag inne på läderlindade handtag för att mjuka upp lite. Men let’s face it – det är i hallen och vi har småbarn, risken för leriga vantar är överhängande. Så till slut blev det Wire från Superfront – nätta och tåliga.

Hallen – Husligheter
Och här hamnade alltså Muuto-hängarna. Skönt att hänga av sig väskor och sjalar någonstans. Men bilden ljuger lite – klappstolarna med fårskinn på står inte där till vardags. För vi har ju en barnvagn (äh, who am I kidding – vi har två. Dubbelvagnar.) som ska få plats också. Men om något år är vagnarna ett minne blott och då ska jag köpa en nätt bänk att ställa just så här.

Hallen – Husligheter
Hallbordet är det enda vi behållit från hallen i gamla huset, mest för att jag inte hittat någon bra ersättare. Jag leker med tanken på att måla om detta istället, men tills vidare får det vara som det är. Vasen är också vintage, doftljuset är från House of Natalia, timglaset från Serax, värmeljushållaren från Skultuna och marmorbrickan från H Skjalm P. Den lilla fågelskallen i keramik köpte jag på Konstfacks julmarknad för ett par år sedan.

Hallen – Husligheter

Spegeln är ett vintagefynd från Gävle av alla ställen. Och i spegeln skymtar printet Garamond Corpus av Björn Johansson, som nu kan vara svårt att få tag på (jag hade turen att få Grandpas sista ex – från personalens fikarum – efter vår senaste ÖppetHusligheter-träff). Den ska ramas in ordentligt efter sommaren, men tills vidare får den hänga med washitape så jag hinner känna lite på placeringen.

Japp, så blev hallen! Lite småfix återstår – vi ska bland annat sätta igen en annan dörr till huset och flytta den ytterdörren ner hit till hallen. Trappan upp till mellanplanet ska slipas och få ett lager färg (och i den hamnade även tapeten från moodboarden, så den är med även om den inte syns på dessa bilder).

Translation: Our entrance hallway – after the renovation!

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

 

1+

22 kommentarer

///////////////
 1. Emma

  Men varför tar det emot att visa dessa bilderna? Det är ju superfint! Hade varit spännande att få se fler helheter.
  Och vilken dröm med så mycket utrymme. Just hallen är det rum (som inte ens kan räknas som rum) där vi skulle behöva mer utrymme.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Emma, det tar emot för att det blir betydligt privatare att visa hela rum. Ni är ju ganska många som läser bloggen och även om jag känner en del av er så är det rätt många främlingar som plötsligt klev in i min hall. 😉 Jag har alltid varit restriktiv med att visa för mycket från mitt eget hem just av den orsaken, mitt hem är min borg liksom. Men ibland får man göra undantag, och det är klart att jag förstår att ni vill se hela rum – det vill ju jag också när jag läser andra bloggar! Tack för fint beröm!

   1+
 2. Rebecka

  Åh, hur fint som helst ju! Jag tycker inte att du ska måla bordet, det gav en fin värme till rummet. Vill ha min hall precis så där jag med 🙂

  0
 3. Cecilia

  Tack för titten! Det blev verkligen superfint! Ha en fin dag!

  0
 4. Nini Tjäder

  Tycker absolut du ska måla hallbordet. Det har en häftig art-deco-liknande form. Jag skulle måla det i blank mörkgrått.

  0
 5. Åsa

  Superfint Maria, så kul att få kika in hemma hos dig.
  Tycker det är så bra att du inte målat om hallbordet, håller med Rebecka där, mjukade upp hela rummet & så coolt i orginalutförande. Tänk sen när barnvagnarna försvinner, då kan du hitta den lilla drömsoffan i lika stil…klockrent!
  Fin fortsättning på sommaren! Kram Åsa

  0
 6. Karin Stjärnkvist

  Vilken vacker, stilren och lättskött hall! Den måste vara perfekt för en familj med små barn. Som läsare uppskattar jag att få se helheten. Min spontana tanke var att hallbordet är perfekt där! (Måla det inte!) Jag kan se en träbänk och en mönstrad matta bli pricken över i!

  0
 7. G

  Åh! Det blev verkligen superfint!!! Härligt att få se det färdiga resultatet.

  Och de bästa loppisfynden gör du ju i Gävle så jag är inte förvånad

  0
 8. Hanna

  Åh jag bor i Gävle! Gissar på att du varit på Erikshjälpen? Den spegeln hade jag inte tackat nej till, synd att du hann före 🙂

  0
  1. Maria/Husligheter

   Hanna, haha, nä – en liten loppisbutik som jag inte vet vad den heter men den drivs av ett par äldre, mysiga farbröder. 🙂

   0
 9. Elin

  Wow, jättefint! Tack snälla för att du delar med dig även om det tar emot, vilken fantastisk inspiration!

  0
 10. Camilla

  Jag förstår din tvekan att visa bilder från ditt eget hem. Men roligt att du bjuder in i alla fall. Älskade vägg-/ och dörrfärgerna tillsammans. Perfekt med lite grått på dörrar och lister istället för vitt :). Och bordet tycker jag är fint som det är, trä ger en sådan värme till ett rum.

  0
 11. Hanna

  Såå fint Maria! Och modigt av dig att öppna dörren in till din hall! Nu vill vi dock bara se mer… 😉

  0
 12. Andrea

  Verkligen superfint! Gratulerar till så fina val.

  0
 13. MariaP

  Ja jättekul att få se en glimt av ditt hem, även om det tar emot. Tycker så mycket om din blogg så det är extra roligt att få se något så personligt. Kul också att läsa om tankar kring olika val. Gillade handtagen väldigt mycket.

  0
 14. Thord

  Mycket fin hall i perfekt balans med stilrena kvalitetsval som gör att helheten blir bra. Min fråga till dig, vilken leverantör av carraramarmor har du använt, samt storlek på plattorna?

  0
  1. Maria/Husligheter

   Tack, Thord! Vi köpte 305x305x10 från Stonefactory.

   0
 15. Johanna / Retrolover.se

  Måste verkligen säga att det här är min absoluta favoritmakeover av en hall jag sett. Ett extra tack för att vi har fått följa med på hela tankekedjan. Jag flyttar snart in i ett nytt hem och ska ta med mig dina tankar och lärdomar dit!

  0
  1. Maria/Husligheter

   Nämen åh, vad roligt att höra! Har fortfarande lite smågrejer kvar, men är mycket nöjd med det som gjorts hittills. Lycka till med flytten!

   0
 16. Hanna

  Hej! Supersnygg! Jag har en fråga, jag försöker hitta Ashton grey färgen från Superfront i NCS för att kunna matcha våra köksluckor med att måla en vägg i samma färg. Den NCS-färgen du angav i inlägget hur fick du tag på den?

  0
  1. Maria/Husligheter

   Hej Hanna, den stod på provbiten vi fick! Maila Superfront så får du koden du behöver.

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close