Mina två ekollon-i-vaser har utvecklat riktiga nystan till rotsystem, och för nån som inte alltid kommer ihåg att vattna så har det varit rätt bekvämt att låta dem bo kvar i sina vaser. Men så kände jag att det ändå var dags att ta det hela till nästa nivå, så nu har jag precis låtit en av dem flytta över i en kruka istället. (Tar en i taget så att jag inte har ihjäl båda direkt …)

Ekplanta i kruka från Low Key – Husligheter

Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Några goda råd till denna amatör? Hit med dem i så fall, ni kan mycket troligt rädda en ek från säker död på så sätt …  Mitt bästa knep när man ska hantera blomjord är förresten att ha en papperspåse utanpå själva jordpåsen. Den fångar upp förvånansvärt mycket av spillet, och sen är det bara att tömma tillbaka det i plastpåsen.

Ekplanta i kruka från Low Key – Husligheter

Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Krukan är förresten från Grandpas eget, smyglanserade märke Low Key – jag älskar att den är så rak i formen!

Translation: My acorns have been sprouting in their vases until now, but I guess it’s time to give them a new home. Love this pot from Low Key!

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

#Etiketter
ekollonvas

5 kommentarer

///////////////
 1. atmycasa

  Mina är nu utplanterade i trädgården (har stått i kruka på terassen hela våren) nu är det bara att hålla tummarna att de klarar sig på egen hand, okej lite till curling från min sida får det nog bli:)
  Kram på dig

  0
 2. Emma

  Tyvärr inga specifika tips för ekar. Mitt problem med krukväxter brukar vara att jag helt enkelt glömmer vattna. Detta försöker jag nu bli bättre på genom att lägga in en påminnelse på telefonen på en tid då jag troligtvis är hemma och kan vattna direkt när jag får påminnelsen…

  0
 3. Nini Tjäder

  Mina tre fick bo i kruka redan tidigt i våras och det gillade de. Jag har just planterat om dem i större krukor. En av dem står ute sen ett par dagar tillbaka, två fortfarande inne. Frågan är vad som händer med dem framåt hösten/vintern och om de tappar alla blad då eller…

  0
 4. Pelle

  Odla ekar i kruka? Det var något nytt, men väldigt inspirerande. Det får jag nog ta och prova själv!

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close