I sista sekunden slog det mig att mitt arkiv faktiskt börjar med en septembermånad, och en snabb koll visar att det första inlägget är daterat 27 september 2007. Så grattis på födelsedagen, Husligheter! Då hette den dock inte Husligheter, utan förde en ganska namnlös tillvaro som chefredaktörens inredningsfokuserade blogg på sajten Modette.se – det var först ett och ett halvt år senare som den döptes på riktigt. Och ska man vara riktigt petnoga föddes den redan ett halvår tidigare, när Modette lanserades under våren 2007 (men då varvade jag modeinlägg med rapporter från redaktionslivet istället).

Namnet? Som en inredningsinspirerad ordlek i samma anda som min dåvarande Modettekollega Eleonore Nygårds blogg Ytligheter!

Och nu blir jag ju nyfiken – har jag någon tapper läsare kvar från det där första året?

Foto: Linda Lomelino

Foto: Linda Lomelino

Om jag fick fira som jag ville? Då skulle en av Linda Lomelinos underbara pannkakstårtor uppenbara sig på köksbordet exakt … nu!

Translation: My blog turns eight today! It actually started as a fashion blog when I was working as the editor in chief of a new fashion magazine.

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!


19 kommentarer

///////////////
 1. Tant Kanth

  Hej Maria,
  Jag är en av dina trogna läsare som har följt dig sedan Modette-tiden, och har likt dig en kärlek till 40-50-tals design. Även om antallet teakmöbler har minskat med tiden. Tycker att det är helt otroligt att det har gått 8 år. Vad har tiden tagit vägen?

  Tack för du gör det möjligt att hjälpa våra medmänniskor genom #vigörvadvikan.

  Många kramar från en trogen läsare

  0
  1. Maria/Husligheter

   Tack Tant Kanth, även här har teaken sakta vandrat ut genom dörren, även om jag fortfarande tycker att det är rasande snyggt!

   0
 2. Johanna

  Jag vet inte om jag var med från första året, men jag tror jag var med på Modette-tiden! Jag var med i en tävling du hade och vann en bok om hur man inreder med loppis-prylar! 🙂

  0
  1. Maria/Husligheter

   Haha, grattis så här i efterskott till dig också då!

   0
  1. Maria/Husligheter

   Åh, tack Sandra – visste inte ens att du följer mig, vad roligt!

   0
  1. Maria/Husligheter

   Tack för tålamodet med mig, Nilla!

   0
  1. Maria/Husligheter

   Tack! Herregud, åtta år?! 🙂

   0
 3. Elsa

  Ja, jag är kvar 🙂

  0
  1. Maria/Husligheter

   Åh! Tack!

   0
 4. MariaP

  Grattis! Har också följt sen Modette-tiden men kommer inte ihåg vilket år 🙂 Tack för en alltid inspirerande blogg!

  0
  1. Maria/Husligheter

   Tack, vad roligt att du hänger kvar så här 800 år senare!

   0
 5. Malin

  Kommer ihåg när jag följde ytligheter och husligheter. Long time ago alltså 🙂

  0
  1. Maria/Husligheter

   Fatta hur mycket äldre vi är? 😉

   0
 6. Sofie

  Jag har varit med hela tiden 🙂 Så fortsätt, för jag hänger gärna med 8 år till! Heja dig. Kram!

  0
 7. Ecologista

  Åh, ja! Jag följde med Ytligheter till Modette och där började jag läsa dig.

  0
 8. Ebba

  Och även jag läste flitigt både Husligheter och Ytligheter, även om jag lyckades tappa bort Ytligheter någonstans på vägen (jag glömde helt enkelt namnet på bloggen, haha). Husligheter hade jag tydligen lättare för att komma ihåg, haha. Tycker du har utvecklat bloggen på ett otroligt fint sätt under åren, man känner igen sig men känner inte att tiden stått still.

  0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close