Plastbantar du? Då är du verkligen inte ensam – det har blivit en ny folksport! Men som småbarnsförälder har man det ofta lite extra kämpigt, det är plast i det mesta i standardutförandet – nappflaskor, haklappar, leksaker, nappar – och det är lätt att känna en viss hopplöshet. Var ska man börja? Jag tycker att man ska börja med den plast som värms upp, det vill säga allt i köket som hamnar i stekpannan/mikovågsugnen. Sedan allt som kommer i närkontakt med mat överhuvudtaget, och sedan det som hamnar i kontakt med huden – leksaker till exempel.

Sen är det faktiskt också skillnad på plast och plast. Och där kan den här lilla lathunden vara himla bra att ha. Leta upp den lilla triangeln med en siffra i (obs, den finns tyvärr inte på ALLT) och välj bort framför allt 3, 6 och 7 när du shoppar.

Plastmärkning – Husligheter

Saxat från Kretsloppsbloggen: 5 Polypropylen är vanlig i förpackningar som ska tåla att bli varma, exempelvis till färdigmat som värms i micron, men finns i alla slags livsmedelsförpackningar.
Miljörisk: Inga i dag kända.

Translation: Not all plastics are equally bad for you and the environment. Learm how to tell them apart!

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

#Etiketter
plastbanta

En kommentar

///////////////
 1. Astrid

  Älskar dessa inlägg!
  Mitt tips till plastbantandet är följande, ta en sak i taget annars blir man överväldigad. Nästa gång en napp går sönder, köp en i naturgummi, kanske kan du ta med egna tygpåsar till affären nästa gång du köper frukt och grön, kan du välja fetaost i glasburk eller som jag ta med en egen glasburk till saluhallen och be den bli påfylld. Men en sak i taget. Kolla in Zero waste home, trash is for tossers, life without plastic och lappland ecostore om du vill ha tips!

  Här är några allternativ som funkar utmärkt om man inte vill köpa plast:
  Hakklappar= tyg eller bambufiber, nappflaskor = klean canteen, nappar = naturgummi, leksaker = tyg, bambufiber, trä osv.

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close