Okej, jag avskyr officiellt den här årstiden – det är ju så mörkt att plåta? Gah. Men nu får ni stå ut med gryniga bilder tagna i halvgryning innan förskolelämning, och försöka föreställa er hur det var tänkt.

Jag är nämligen så otroligt sugen på att ge vårt sovrum en makeover. Sen vi flyttade in har vi bara målat allt vitt för att bli av med förra ägarens förra tapetval, men därefter har det varit total stiltje. Så nu är det dags! Men vilken stil ska jag ha?

Sovrum moodboard – Husligheter

Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Jag drömmer ju om mer Morris-tapeter, och den som skymtar här till vänster om färgproverna har så fin grågrön/ljusrosa färgskala. Med den som bas, lite ad.16-färg på skåp, sammetskuddar och rosa accenter skulle det bli ett väldigt härligt sovrum tror jag. Jag är dock inte så rosa av mig, så jag tvekar lite och har även ett annat alternativ i bakhuvudet …

Sovrum moodboard – Husligheter

(Okej, den här bilden blev ännu sämre …. kisa är ni snälla, så försöker jag ta om den i helgen, ehum.) Blått och grönt dominerar redan hemma hos oss, och med urfina Simplicity-tapeter mot min gröna sänggavel och kanske lite mörkt trä skulle det också bli ett sovrum jag skulle trivas jättebra i.

Men vilket är finast? Vad tycker ni?

Translation: Two different moodboards for my upcoming bedroom makeover. Which one do you like the best?

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

 

#Etiketter
moodboard

11 kommentarer

///////////////
 1. Peggy

  Hej, Jag tycker bild nr 2 men med Morristapeten
  från bild 1. Lycka till med sovrummet

  0
 2. Ekenäsliv

  Jag avskyr den här årstiden med… blä. Mörkret tar kål på en innan advent kommer ju 😉
  Jättefina alternativ båda två, men ettan känns ändå varmare..

  0
 3. Inredningshjälpen

  Båda är fina Maria, men för mig personligen blir det det första bilden.
  Själv är jag lite sugen på en ny tapet från Sandberg’s nya kollektion Tradition, men vi får väl se 🙂

  Kramar & Lycka till!

  Inredningshjälpen/A

  0
 4. Alma

  Båda är väldigt fina! Jag är ju lite rosa av mig och vill gärna ha “varma” färger hemma men jag har också lärt mig att man ska gå på magkänslan, ta den som känns bäst för dig/er! Om du är osäker på den rosa och har grönt och blått i andra rum i huset kanske det är den färgskala som ni trivs bäst med.

  0
 5. Flisan

  Jag har lite annan stil/smak men jag tycker den första!

  0
 6. Andrea

  Hm, svårt, båda var fina. Men för mig så är det viktigt att sovrummet inte känns “kallt” och den andra tapeten (den superfina Simplicity-tapeten) tror jag kommer kännas just kall. Det kommer liksom inte gå ur en hur många plädar en än virar om sig, förstår du vad jag menar? Därför skulle jag satsa på förstnämnda alternativet. Morris-tapeten ger just en sån ombonad, varm känsla som jag är ute efter.

  Hoppas att detta gav dig nåt att fundera på. Eller så har du inte samma problem med mental kyla som jag… 😉

  Ha det gött!

  0
 7. Anna G.

  Jag är inte så förtjust i kombinationen grönt-rosa, så jag röstar på nr 2! 🙂

  0
 8. Johanna

  Underbart! Det kändes som om du fotat ur min hjärna. Det enda jag tänker på nu är tapeter. De här finns alla på min “tio i top” boråstapeters “linen” är en perfekt bas tycker jag. Några andra favoriter hos mig är Jane Churchill-ferndownhttp://m.engelskatapetmagasinet.se/sv/articles/2.72.3150/jane-churchill-ferndown
  Jag är också inne på morris klassiska willow bough, men minor varianten som är mer blågrön. Det ska bli spännande att se vart du landar!

  0
 9. Emma

  Rosa är ingen favorit här heller (men har lärt mig leva med det i nyss-fyllda-femåringens rum), så jag röstar nr 2. Särskilt om det mer harmonierar med resten av huset. Lite mörkt trä tillför det där mysiga i sovrummet. Vi har nyss satt upp linnen-tapet och jag älskar den… (Och har mycket mörkt trä…)

  0
 10. Annika

  Jag gillar första bilden, har själv funderat på tapeten till sovrummet. Lycka till!

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close