Förutom att plastbanta köket så är badrumsskåpet högt prioriterat när det kommer till att göra bättre val. Det är ju trots allt produkter som vi medvetet smörjer in vår hud med – klart de ska vara så snälla mot både kropp och jordklot som möjligt. Förutom min nya hudvårdsserie som jag bloggat om tidigare så har jag också några andra bra tips i den kategorin.

Miljömåndag - Naturligtvis och Davines – Husligheter

Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter

Hudkrämen “för torrisar” från Naturligtvis är precis vad jag behöver så här års och otroligt skön att smörja in sig med. Dessutom är den gjord på ekologiska och naturliga råvaror och produceras i Nacka utanför Stockholm – plus i kanten för det! Schampot och balsamet (på bilden) från Davines är inte bara gjort på naturliga ingredienser utan märket har också en zero-impact policy för tillverkningen av sina förpackningar OCH alla Davines kontor och fabriker går helt på förnyelsebar energi (sol, vind, vatten och så vidare).

Luxsit – Husligheter

Grundarna av Naturligtvis står också bakom Luxsit, som är en annan miljövänlig hudvårdsserie (som dessutom är veganskt). Jag har bara hunnit prova denna ansiktsmask än, men den får definitivt tummen upp!

Sakta men säkert känns blir mitt badrumsskåp mer genomtänkt, och det känns himla bra för både kropp och själ, måste jag säga. Om ni har något ekologiskt skönhetsmärke att tipsa om – hit me! Näst på tur står ju makeupväskan …

Translation: A few organic products in my bathroom!

_______________________________________________________________________

Vill du ha ännu mer Husligheter? Följ mig gärna på Facebook och Instagram (@husligheter). Ses där!

12 kommentarer

///////////////
 1. Emelie

  Hej! Åh vad jag verkligen gillar och uppskattar dina “Miljömåndag”- inlägg. Det är sådana bra tips och de ger en verkligen hopp om framtiden och en personlig boost att tänka över sina konsumtionsmönster. Jag saknar denna typ av inlägg och medvenhet hos många andra. Tack för dessa!

  0
  1. Maria/Husligheter

   Åh, tack snälla – jag blir så himla glad av att höra det!

   0
 2. Nika

  Rms beauty förstås! Bästa makeupmärket och det enda som finns i min sminkväska!

  0
 3. Camilla

  Åååh, jag gillar Naturligtvis. Prova deras ansiktsrengöring, jättebra.

  0
 4. Madeleine

  Åh du borde testa Back to Earths smink. Svensktillverkat och ekologiskt med bara rena ingredienser. Jag är så nöjd med dom.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Tack för tipset, dem hade jag inte hört talas om!

   0
 5. Hanna

  Visst känns det bra att byta ut mot naturligt! Jag använder just nu hudvårdsprodukter från Maria Åkerberg och är mycket nöjd med dem. Min makeup kommer bland annat från Dr Hauscka (kompakt- och löspuder), Nvey eco (krämfoundation och en grym concealer) och Idun Minerals (mineralfoundation, brynpenna, ögonskugga och läppstift), nöjd med samtliga av produkterna. Är fortfarande på jakt efter en bra mascara dock! Har testat Dr Hauscka och Idun där men är inte nöjd. Lycka till!

  0
 6. Natalie

  Önskar att man själv kunde ha sån bra ordning i badrumsskåpet! Nån dag 🙂

  0
 7. Andrea

  Oj oj oj, här finns det så mkt att tipsa om! Det är en djungel av naturliga/ekologiska varumärken och produkter där ute. Läser du Naturligt Snygg-bloggen? Där finns tusentals tips om olika grejer, och Hannah som driver den har just skrivit om tio märken inom make-up som är bra, så kanske värt att kolla upp om du inte redan läst! Min personliga favorit är för övrigt Estelle & Thild samt Maria Åkerberg, två andra ganska lokalproducerade märken.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Ja, jag känner Hannah dessutom – mycket praktiskt! =)

   0
 8. Katja

  Tack för bra tips.

  Har också länge letat efter schampo/balsam som passar håret.

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close