I morse redovisade jag ju mina gröna nyårslöften för 2015 och hur det gått med dem. Men jag hade ju en massa andra också – låt oss se hur det har gått!

ELLE-galan 2015 – Husligheter

#1 Gå på en riktigt glammig fest!
Check! (Bilden ovan är tagen på ELLE-galan i januari.)

#2 Åka skridskor på en sjö.
Check! Jag hyrde långfärdsskridskor och tog några riktiga Bambiskär på sjön ett par hundra meter från vårt hus. Mersmak!

#3 Leva grönare på minst 5 olika sätt.
Check! (Se förra inlägget.)

#4 Renovera hallen.
Check!

#5 Göra något med händerna.
Nope. Jag var faktiskt anmäld till en kurs i fönsterrenovering, men den blev inställd tyvärr. Nya tag 2016!

#6 Springa ett lopp.
Check! Vårruset blev det. Jag springer hellre än fort, men i mål kom jag.

#7 Musta mina egna äpplen.
Nope. Jag hade till och med bokat tid på ett musteri, men så visade det sig att våra äppelträd på Gotland inte gav mer än en handfull äpplen i skörd i år. Nya tag 2016!

#8 Dejta min man minst en gång i månaden.
Check! Eftersom vi saknar bra barnvaktshjälp på grund av att all släkt bor många mil bort så löste vi det med lyxiga långluncher inklusive utställningar och annat skoj.

#9 Byta alla viktiga lösenord.
Check! (Gör det du också!)

#10 Dricka champagne på lunchen.
Check! Jag och Emma firade vårt kreativa 2015 med en heldag på Artipelag.

#11 Spara ihop till ett drömköp.
Nope. Av två anledningar: 1) jag kunde inte bestämma mig för vilket drömköp jag skulle satsa på, och 2) med tanke på allt som händer i världen kändes det inte så peppigt att lägga mycket pengar på något jag inte behöver. Vilket leder mig in på …

#12 Göra något jag kan vara stolt över.
Check! (Men jag är inte stolt över att bo i en världsdel där detta initiativ behövs …)

Nu sitter jag som bäst och filar på mina löften inför 2016, och jag måste säga att taktiken att satsa på många små (och roliga!) löften istället för ett stort var en succé. Inte nog med att jag med gott samvete kan säga att jag faktiskt höll mina nyårslöften (om än inte alla), det var också ett perfekt sätt att faktiskt få tummen ur – som med långfärdsskridskoturen! Nånstans mellan 10 och 15 löften är lagom, och så gäller det att stämma av ibland så att man inte glömmer allt man ska göra …

Och nu blir jag ju nyfiken, kan ni som vill göra något liknande inte dela med er av några av era löften som inspiration? Bland mina inför 2016 finns att utveckla mitt aktiebolag med en ny gren, att ta nya bylinebilder till bloggen, att göra fotoböcker av alla ziljoner bilder från barnens första år och att måla och tapetsera om hemma.

Translation: I had 12 New Year’s resolutions for 2015. I kept nine of them, not too bad? And now I have to come up with 12 new ones for 2016!

12 kommentarer

///////////////
 1. BackstageiMammalivet

  Jag har också kört med 12 st månadslöften några år och tycker det är så peppande. 2014 handlade de om förändring, en månad utan… Shopping, kött, etc. 2015 handlade de om att dansa mer, skratta mer, leka mer, löjla mig mer etc.

  Har inte bestämt mig vad 2016 ska handla om, än.

  0
 2. Jasmine

  Din 12e punkt gjorde mig rörd och gråtfärdig. Tack för att det finns såna som du.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Men åh. Tack! Men jag gör verkligen inte mycket egentligen, det finns många som gör enormt mycket mer. Jag tröstar mig med att bara man gör nånting så är det bättre än inget. Men tack – jag blev väldigt glad av dina fina ord!

   0
 3. Magda

  Vilket inspirerande inlägg! Måste genast fila på flera nyårslöften som är mer möjliga att uppnå

  0
 4. Jasmine

  Maria. Visst finns det folk som gör mer men det är inte min poäng. Poängen är att du, som har en offentlig röst som hörs till fler än en, nyttjar den och säger vad du tycker.

  0
  1. Maria/Husligheter

   ❤️

   0
 5. Andrea

  Men OJ, vad ambitiöst att sätta dessa mål men framför allt så klart att lyckas genomföra så många av dem! Gôtt! Kanske inte sätta lika många mål till nästa år då, eller blir det full fart 2016 också?

  0
  1. Maria/Husligheter

   Hehe, poängen att ha många roliga och lättuppfyllda mål – som att dricka bubbel till lunchen – så att man inte behöver prestera så mycket utan bara komma ihåg att boka in roliga saker!

   0
 6. Katja

  Vilken bra ide. Tack

  0
 7. Katja

  Skickar detta tidigare, All lycka till med alla mål/löften 2016 och Gott Nytt År! Vilken bra ide detta inlägg och tack för all inspiration detta år! 🙂

  0
  1. Maria/Husligheter

   Tack snälla! Och gott nytt år!

   0
  2. Katja

   Tack så mycket!

   0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close