Bananplättar | Bananpannkakor med keso, blåbär och honung – Husligheter

Foto: Maria Soxbo/Husligheter

Kommer ni ihåg hajpen med bananpannkakor för något år sedan? Well, då testade jag men blev inte särskilt förtjust, jag tyckte att de var lite för torra. Men så hittade jag ett annat recept i en gammal frukostbilaga som Arla gav ut för länge sen, med ett recept som också innehöll keso. Och vips – succé! Barnen som bara skulle få ett par pannkakor till efterrätt åt i princip en hel extra lunch …

Vi hade slut lönnsirap hemma så jag ringlade lite honung över istället (obs, gör inte det till barn under ett år) och tinade lite egenplockade blåbär ur frysen – mums! Och ett perfekt sätt att göra av med bananer som börjar bli lite bruna.
Plättarna är lite trixiga att vända då de inte håller ihop lika bra som amerikanska pannkakor, så gör dem så små som möjligt är mitt tips. Testa i morgon, vettja!

Bananplättar | Bananpannkakor med keso, blåbär och honung – Husligheter

Ingredienser
4 portioner
2 bananer
4 ägg
125 g keso
50 g smör
Mosa bananerna och rör ihop med ägg och keso. Klicka ut och grädda små plättar i smör. Servera plättarna med dina favorittillbehör.

Bananplättar | Bananpannkakor med keso, blåbär och honung – Husligheter

Translation: We had some banana pancakes last weekend, so yummy!

2+
#Etiketter
recept

3 kommentarer

///////////////
 1. Erica Svane

  Mitt trix för att få de att hålla ihop är att blanda in 1/2 – 1 dl havregryn. Älskar bananpannkakor!! 🙂

  1+
  1. Maria/Husligheter

   Ah, tack för tipset!

   1+
 2. Isflingan

  Åh så gott det är med bananpannkaka! Har aldrig provat med keso i förut och det gav en extra touch till det hela. Dock måste jag erkänna att jag nog föredrar de vanliga med bara banan och ägg för det går så himla snabbt och smidigt att slänga ihop. Så länge man steker dem tillräckligt länge på första sidan så tycker jag inte det är några problem att vända dem utan att de faller isär. Extra gott att servera med bär och lite kvarg. Lyxfrukost minst sagt 🙂

  1+

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close