Frågestund – Husligheter

Foto: NordicPrintStudio/Etsy.

Idag tänkte jag svara på era frågor från det här inlägget! (Och har ni fler frågor är det så klart bara att kommentera!)

Signaturen Johanna skriver:

Hej! Mitt första besök på Gotland gjorde jag på ett sommarlov på gymnasiet när jag och en kompis hyrde cyklar och hade kanske världens sämst förberedda cykelsemester. Vi levde på mackor, brände hårbotten av att cykla i timmar utan keps och de sista tre dagarna ösregnade det så till den milda grad att vi blev sittande på en camping i ett blött tält. Men kul var det och kär blev jag, så tio år senare släpade jag dit min pojkvän på semester. Han föll precis som jag, och när vi nåt år senare förlovade oss bestämde vi oss direkt för att gifta oss på ön. (Det gjorde vi också, på vackra Muramaris som tyvärr brann ner för två år sen.) Sedan började vi drömma om sommarhus, men det tog oss några år att hitta vårt lilla kalkstenshus från 1900. Kanske mitt livs bästa köp!

Som svar på fråga två så måste jag nog skamlöst göra lite reklam för mitt och min kompis Emmas sidoprojekt Gotlandstips där vi i snart fem år samlat alla våra gotlandsfavoriter!

Signaturen Sara skriver:

Hej och tack! Åh, en sån kategori hade jag faktiskt för några år sen och det var superroliga inlägg att göra! De tog ju en faslig tid precis som du säger så det är svårt att införa den igen på något slags stående basis, men får jag roliga läsarutmaningar per mail och hittar tiden att göra inläggen så kan de säkert poppa upp då och då!

Signaturen Catharina skriver:

Tack detsamma! Ja du, hur sammanfattar man mitt jobb egentligen? Jag är utbildad journalist och har jobbat med framför allt magasin i femton år. Ungefär hälften av åren har jag suttit på olika tidningsredaktioner, bland andra ELLE, Plaza Kvinna och modemagasinet Modette som jag också startade.

Den andra hälften har jag frilansat, i olika omgångar, och det gör jag också nu – jag driver mitt eget aktiebolag där jag sköter Husligheter, har en rad fasta uppdragsgivare (bland annat Svenska Dagbladet, TT, kundtidningsförlaget Klintberg Niléhn och tidningarna Mama och Family living) och sedan skriver på fristående uppdrag för andra tidningar som ELLE, Styleby och Amelia till exempel.

Sedan driver jag alltså också sajten Gotlandstips tillsammans med Emma, och i år är tanken att jag ska utveckla mitt aktiebolag (nyårslöfte!) med ytterligare en idé, som ligger på skissbordet just nu.

På det hela taget ett mycket roligt, väldigt kreativt och ibland hektiskt jobb!

Signaturen Emma skriver:

Hej, och ja precis! Det mesta står ovan, jag är utbildad vid Mittuniversitetet (som på den tiden hette Mitthögskolan) i min hemstad Sundsvall.

Signaturen Katja skriver:

Vad roligt att du gillar!

1. Inredningsprylar – jag surfar maniskt på Bukowskis market i perioder, i hopp om att hitta drömmöbeln utan att hundra andra faller för samma sak och driver upp priset. En frustrerande hobby på många vis! Lampor är något jag väljer med omsorg och ser som investeringar, väljer man rätt så är det köp som räcker livet ut och det känns bra i magen. Denna står fortfarande högst på min önskelista …

2. Nu ska vi se, med “inspirerade målinlägg” så menar du … vad då, tro? Jag hoppas att mina “nya” lördagsinlägg (som detta) kan vara ungefär det du hoppas på?

3. Oj, vilken fin komplimang – tack! Jag har alltid haft lätt för att läsa och skriva, så yrkesvalet gav sig rätt naturligt (även om jag faktiskt övervägde inredningsarkitekt väldigt länge). Sen förvånar det nog mig mest av alla att jag driver eget företag och har ägnat större delen av min karriär åt att vara chef på olika sätt, för jag var aldrig den som tog mest plats i skolan. Jag är ganska blyg egentligen, men jobbar hårt på att ta mer plats än den andra ger mig. Och då är ju eget företag den bästa träningen!

4. Dem bloggar jag om varje måndag! Men förutom de självklara som att köpa ekologiskt och åka kollektivt, så är mitt bästa miljötips att tänka att genom varje konsumentval vi gör så väljer vi också vilken framtid vi vill ha. Välj bort onödiga köp, investera på lång sikt, köp miljövänligt och ekologiskt i den mån det går för dig och din familj och handla på secondhand. Tänk sedan likadant när du gör dig av med saker – ge dem nya ägare genom att sälja, ge bort eller skänka till loppis, återvinn allt du kan och släng inte saker i onödan.

Signaturen Julia skriver:

Hej och tack! Och vad glad jag blir att ni är flera som frågar miljöfrågor snarare än inredningsfrågor! Just sängar är jag också intresserad av just nu då det är dags för Tilda och Alfred att få “stora” sängar. Jag är inte superkunnig ännu, jag har precis börjat researcha, men jag vet att Grön interiör säljer mycket för just sovrummet. Ett annat tips är att gå med i miljömedvetna grupper på facebook och ställa frågan där, för då får man ofta massor av supertips! Och så vill jag tipsa om Kemikaliepappans inlägg om just sovrum – mycket läsvärt. När vi väl köpt sängar själva ska jag göra ett inlägg om dem också.

Och tack för julkalenderpeppen! Ja, det är en hel del jobb, men det är ju roligt också! Jag deltar faktiskt i princip aldrig i tävlingar själv, mest för att jag fått för mig att jag sällan har turen med mig, hehe. Jag har därför inget supertips på tävlingar som pågår året runt, annat än de tävlingar som bloggare och inredningsmagasin ordnar. Lycka till!

Translation: Answers to your questions!

 

En kommentar

///////////////

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close