DIY-projekt är som frisörer och hantverkare, man vill gärna ha någon form av personlig rekommendation så att man vet att det som i teorin låter bra faktiskt funkar i praktiken också. Därför älskar jag bloggvärlden – inredningsbloggare generellt är så otroligt hjälpsamma när det gäller att bjuda på sina erfarenheter! Detta är tre av mina bästa bloggbokmärken, som jag tycker alla borde upptäcka och spara för framtiden.

Måla på klinker

Måla på klinkers – Drömhus – Husligheter

Foto: Helena Köhl/Drömhus

I vårt hus hade vi rosabeige sjösten på hela sutterrängplanet när vi köpte huset. Och rosabeige sjösten är nog faktiskt det värsta jag vet. I hallen har vi sedan dess renoverat, men det känns lite ovärt att lägga en massa pengar på att bryta om golvet i gillestuga och klädkammare där vi inte tillbringar så mycket tid just nu. Därför vet jag inte hur många gånger jag googlat på “måla på klinkers” … Drömhus-Helena har gjort exakt det, och berättar precis hur man gör i det här inlägget!
Det enda jag fortfarande undrar är – hur funkar det om det 1) är på bottenplan och 2) man har golvvärme? Nån som vet?

Måla om IKEA-möbler

Måla om IKEA-möbel Bestå – Elin Kickén – Husligheter

Foto: Elin Kickén

Att man kan lämna in möbler, köksluckor och andra grejer på omlackering är ju ingen hemlighet, men det kräver ju dels en lite större budget, dels fraktmöjligheter kors och tvärs över stan. Elin Kickén tog saken i egna händer och målade om ett Bestå-skåp. Snyggt som attan, och att döma med perfekt yta! Hur du gör hittar du här!

Slipa golv

Slipa golv – Isabelle McAllister – Husligheter

Foto: Via isabelle.elledecoration.se

Få är lika superhändiga som Isabelle, men att kolla in renoveringsarbetet bakom hennes lägenhet är inte minst intressant för att inse sina begränsningar, hehe. Hon har de finaste golven, och hur hon bar sig åt för att få dem kan man läsa allt, verkligen allt, om i dessa inlägg. Den händige kan sen slipa loss på egen hand!

Translation: I love when I learn stuff from bloggers, and these posts describe how to paint on tiles, sand your floors and paint your IKEA furniture.

1+
#Etiketter
klinker

5 kommentarer

///////////////
 1. Emma

  Man kan lägga klinkers på klinkers också, inte lika billigt och lätt som att måla. Men enklare än att ta bort för att sedan lägga nytt. Fick tipset av en murare, han sa dessutom att det funkar bra med golvvärme – mer material som håller värmen kvar

  0
  1. Maria/Husligheter

   Åh, intressant! Det låter som att värmen skulle ha problem att “orka upp” genom två lager klinker? Men en murare borde ju veta. Däremot får man ju längre takhöjd då, så man får tänka till om det som för mig är ett rum med lågt i tak från början …

   0
 2. Erica

  Kanske lite off topic, men handlar om målning iallafall 🙂 Jag ska måla om hela lägenheten och är på jakt efter en så miljövänlig färg som möjligt. Fick för mig att du hade skrivit ett inlägg om det, men hittar det inte i arkivet. Har du nån info om bra innefärg?

  0
  1. Maria/Husligheter

   Kolla upp Byggfabrikens Auro! Jag har inte skrivit Det Stora Färginlägget än, tänkte vänta tills jag själv hunnit måla med Auro (har precis beställt). Linoljefärg är fint på lister och snickerier också.

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close