Min originalplan för detta lördagsinlägg var ett karriärtema, och på sätt och vis blev det ju det trots allt. För jag tycker fortfarande att det är spännande att läsa om bloggare som förvandlat sin hobby till en karriär, som kanske till och med har anställda och som utvecklar sitt varumärke steg för steg. Och jag älskar att de är bjussiga nog att faktiskt berätta relativt mycket om sina strategier.

Designlovefest – Husligheter

Ett kollage från något av Designlovefests tidiga år, när Bri Emery brukade matcha ihop bilder hon gillade.

Men det inlägg som ska få huvudrollen idag är faktiskt raka motsatsen. Designlovefest skriver om varför hon började blogga, vad som hände sen – och att hon faktiskt planerar att vrida tillbaka klockan och blogga på det sätt det började, innan bloggandet blev så proffsigt som det är idag. Modigt!

Jag känner mig ganska kluven till hela bloggfenomenet ska erkännas. Vissa dagar tryter inspirationen, kalendern är full med annat och det är svårt att hitta de timmar det faktiskt tar att skapa genomtänkta blogginlägg. Andra dagar får jag en sån boost bara av att slå på datorn och jag är så glad att ni är allt fler som hittar hit – i januari slog jag ett rejält besökrekord till exempel. Framför allt känner jag dock att den gröna tråd som letat sig in här, där miljötänket fått ta lite mer plats, känns så himla bra och så himla jag. Och ni verkar tycka detsamma, eftersom mina måndagsinlägg alltid är får flest kommentarer. Tack för den peppen!

Mitt lördagstips blir alltså att läsa Bri Emerys inlägg och länkarna nedan, och att sedan ta din blogg – om du har en vill säga – dit du vill. (Oavsett vad alla andra gör.)

3 bonuslänkar

“Fresh + new for 2016” – Bloggveteranen Decor8 listar i princip allt hon siktar på för 2016. Intressant läsning för alla som vill hitta en mer genomtänkt strategi för sin blogg.
“Blogging advice: Writing without fear” – The Fresh Exchange skriver om det mer känslomässiga kring att blogga. Inte minst rädslan.
“How Garance Doré keeps her writing authentic” – Charmiga Garancé i ett klipp om hur hon lägger upp sitt bloggande – och vem hon egentligen tänker på när hon skriver.

Translation: I love Bri Emery’s blogpost about the new direction for Designlovefest, and this Saturday’s post is all about why and how we blog.

5 kommentarer

///////////////
 1. Madeleine

  Tack! Jag har tyvärr förlorat skrivlusten men ska läsa igenom dina länkar. 🙂

  0
  1. Maria/Husligheter

   Hoppas du hittar tillbaka, Madeleine!

   0
 2. Nini Tjäder

  Jag gillar din blog och läser den dagligen. Vad jag gillar är den blandning av ämnen du har utan att du för den skull förlorar dig i super-sponsrade inlägg där sponsringen inte ens är genomskinlig, och att du har din övergripande inriktning på sånt som på något sätt har med inredning att göra. Själv har jag två bloggar. En på engelska och en på svenska eftersom mina kretsar är rätt internationella. Men jag har upptäckt att mina USA-vänner faktiskt också läser min svenska blog med hjälp av Google translate. Även om översättningarna blir usla med Google translate. Min engelska blog handlar en hel del om inredning, ibland om trädgård, men inte om så mycket annat. Min svenska blog handlar om allt i min vardag, utom inredning (nja nån gång ibland kanske), mycket trädgård, en hel del recept, men annars vardagen. Båda är väldigt bild-baserade. utgår alltid från de bilder jaga har (som jag tar själv) och sen får det bli vad det blir. Jag har alltid skrivit.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Hej Nini, tack för fint beröm och så intressant att du har amerikanska läsare även på din svenska blogg!

   0
 3. Stella i Rom

  Jag älskar den här sortens inlägg. Jag bloggar inte själv men det är ändå så intressant att läsa genomtänkta texter som får en själv att börja reflektera. Stella

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close