Det var ett tag sedan jag gjorde inlägg i den här kategorin, men nu är det dags att damma av den igen.

Giftfri kudde eller grytunderlägg – Husligheter

Investera | Med tanke på hur mycket tid vi tillbringar i sängen är det konstigt att vi inte lägger mer eftertanke bakom de inköp som rör den. Nu håller jag ju på med barnens sovrum där det är hög tid för “stora sängar” (vi kör direkt på vuxenstorlek för att slippa göra ett extra sänginköp i form av juniorsäng som sedan ändå ska bytas ut), och då har jag också börjat researcha vad som ska köpas. Kudden känns som ett av de viktigaste köpen, eftersom man ju faktiskt ligger och andas på den. Jag är själv typen som vill ha en rätt fast kudde, och jag är nyfiken på hur det känns att sova med en dinkelkudde till exempel? Vad har ni för erfarenheter av giftfria kuddar? Hur som helst – en giftfri huvudkudde av bra kvalitet är definitivt en god investering.

Unna dig | En typisk grej som jag tycker att man kan få unna sig en fin variant av är grytunderlägg. Vi hade länge billigast möjliga, nån korkvariant från IKEA, som så klart funkade alldeles utmärkt och som inte slamrade när vi lade tillbaka dem i kökslådan efter måltiderna. Men så unnade jag mig den fina Skandinavien från Svenskt tenn på bilden, och en Visby från Men at work. Och inte nog med att det är betydligt roligare att ställa grytorna på dem och att de är tåligare för spill – de blir dessutom prydnader på bordet som ligger framme jämt! Win-win alltså!

Translation: Invest in a toxic-free pillow, and indulge in a great trivet for your dining table!

0

3 kommentarer

///////////////
 1. Anna J

  Är också i fas att jag letar bra kuddar. Har tyvärr inga mer råd än att kika in på kemikaliepappan.com eller på instagramkonton @ekoklok som båda har skrivit om detta. Skriv gärna mer om du hittar något bra alternativ!

  Grytunderlägg, verkligen en fin unna dig sak! Praktiskt att slippa behöva ta bort det!!

  0
 2. Madeleine

  Åh jag unnande mig jättefina grytunderlägg från Gense som jag fann på loppis. MEN nu börjar jag tröttna på dem och vill istället ha i mässing eller liknande.

  0
 3. Catarina i Piteå

  Jag håller med. Unnade mig en med texten “First we eat then we do everything else”, jättefin och mer passande i våra familj framför svenska tenns med kristet budskap.

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close