Nu har vi precis kommit hem från årets första besök på Gotland, där vi öppnat vårt sommarhus för året. Och som vanligt så här års går jag runt och fnular på vad årets projekt ska bli där, vilket påminde mig om när jag i ett totalt och ganska oövertänkt anfall av “kan själv” fick för mig att måla innertaket i vardagsrummet, som ni ser på bilden (Ursäkta mobilbilden, som togs när jag precis lämnat tillbaka byggställningen och ställt tillbaka alla möbler för två år sedan …)

Gotland sommarhus – Husligheter

Inte nog med att taket liksom är över fyra meter upp vid högsta punkten, jag kunde ju dessutom bara måla kvällstid då mina då 1,5-åringar somnat och innan det blev för mörkt, så det tog över en vecka att hinna klart. Dessutom var det en helt sjukt varm sommar, ofta närmare 30 grader, och värme stiger som bekant uppåt … Jag måste ha svettats bort alla glasskalorier den sommaren.

Jag är inte särskilt händig, men jag kan onekligen vara nästan absurt envis. Att detta ens hände förvånar mig fortfarande, men åh, så glad jag är att det blev gjort! Tidigare var taket och bjälkarna furufärgade, vilket helt förtog känslan av rymd. Och bjälkarna syntes knappt, men nu när de är grå gentemot det vita taket blev effekten desto större. Jag blir fortfarande glad varje gång jag går in i rummet.

Nästa projekt BORDE bli att slipa och behandla det gulnade furugolvet, men det känner jag mig inte alls lika tuff inför att göra själv. Så vi får väl se – jag kanske målar om något annat istället …

Translation: A pic from my summerhouse, which I visited this weekend. I still can’t believe that I painted that ceiling myself, it’s more than four meters up!

4 kommentarer

///////////////
 1. Chatrine

  Att slipa golvet är inte särskilt svårt alls. Det är ett par grejer att ha fokus på; använd hörselskydd, täck dörröppning mot andra rum med fuktiga lakan, stanna aldrig med sliprullen nere, slipa diagonalt i rummet och börja med det grövsta papperet 🙂
  Du fixar det galant!

  0
 2. Nini Tjäder

  Be inte om ursäkt för mobilbilder. De är ofta minst lika bra som bilder tagna med mer proffsig utrustning. Tänk på att de visas på webben, inte trycks. Kvalitén på mobilbilder duger bra i de allra flesta fall. Om vinkeln och ljuset är rätt. Inget att be om ursäkt för.

  0
 3. Ekenäsliv

  Ha ha ha, men envishet kommer man långt 🙂
  Själv försökte jag agera rörmokare igår, men attans jag fick inte bort det som satt stopp iaf… Bara att invänta att maken kommer hem mao… Hmm, gillar inte att kapitulera 😉
  Ha en fin söndag!

  0
 4. Noemi

  haha, men att vara envis är halva vägen till att lära sig. envishet + tidsoptimism har gjort att jag vågat mig på absurda och knepiga ideér (och också lyckats ro i hamn dessa!). så skam den som ger sig. skiter det sig, så har du dessutom oftast lärt dig varför, och kan ge dig på det igen när rycket infinner sig på nytt. kör hårt, kommer gå fint även denna sommar!

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close