Att lastpallar går att använda till mer än att lasta på har väl knappast gått någon förbi? Mängden DIY-projekt på temat är oändligt – du kan göra en sänggavel, en lekkiosk, en odlingsvägg eller en biosoffa (!) till exempel. Lite extra glad blir jag när företag som IKEA tipsar om hur man kan använda dem eftersom de inte säljs på Det Stora Varuhuset.

Dessa tre bilder från olika inlägg på Livet hemma får därför bli dagens inspiration på miljötema, eftersom det är alldeles strålande återbruk att ta vara på “skräp” från transporter. Har du inga lastpallar liggande hemma så brukar de gå att hämta gratis från närmaste återvinningscentral (men se till att de är från EU, så att de inte är impregnerade med gifter – tack läsaren Anna för det tillägget!).

Trädgårdsmöbel eller hängsoffa gjord av lastpallar, Livet hemma – Husligheter

Hängande dagbädd av lastpallar

Den här übersnygga “hängsoffan” kräver förstås något att hänga upp konstruktionen i, men har man ett altantak av det robustare slaget är det ju en väldigt cool lösning signerad Pella Hedeby och plåtad av Sara Danielsson. Annars går det precis lika bra att sätta hjul på den istället, som på detta …

Soffbord av lastpall med hjul, Livet hemma – Husligheter

Soffbord av lastpall

Den allra enklaste DIY:n på tema lastpall måste ju vara soffbordet. Skruva på fyra rejäla hjul (eller korta ben om du hellre vill det) och vips har du ett soffbord. Här är det också målat i vitt för en lite cleanare look.

Säng av lastpallar, Livet hemma – Husligheter

Säng av lastpallar

Den sista idén, sängen, är också enkel – lägg sängstommarna på en platå av lastpallar istället för att skruva på ben och intrycket blir genast lite åt det asiatiska hållet. Snyggt att som här låta pallarna sticka fram en bit, vilket också ger lite förvaringsyta. Tips – skruva ihop lastpallarna i varandra så blir konstruktionen stadigare. Även detta tips står Pella Hedeby för, och Ragnar Ómarsson har plåtat.

Translation: Three ways to use pallets in your home!

6 kommentarer

///////////////
  1. Maria/Husligheter

   Hej Anna, jättebra tillägg, tack!

   0
 1. Stugan på fjället

  Coola tips! Jag skulle vilja ha en sån hängande vilsäng, men har inget tak att fästa den i…vad göra? Bygga ut? 🙂

  0
  1. Maria/Husligheter

   Eller bygga tak över kanske? 🙂

   0
 2. Martin

  Sluuuuuuuuuta! Lastpallar är inte och kommer aldrig att bli möbler. Vad är nästa steg? En tv-bänk pantbackar? En taklampa av luddet från torktumlaren? En fotpall av de utbrunna värmeljusen? Kan inte möbler ( OBS ej dagbädden som inte räknas till möbel pga gäller sen gammalt) bara få vara möbler? Gjorda på ett normalt sätt?

  0
  1. Maria/Husligheter

   Martin, idag käkade jag lunch på en av Gotlands bästa restauranger. HELA trädgården är full av diverse möbler gjorda av lastpallar. Inkl pastellmålade miniversioner för kidsen. Ge upp, slaget är förlorat.

   8+

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close