Världshavens dag – Husligheter

Om en vecka är det Världsmiljödagen, och bara ett par dagar senare är det dessutom Världshavens dag. Så mitt miljöinlägg idag blir något lite oväntat – ett tips om en dokusåpa. Eller nej, det är orättvist att kalla The Island det – denna “Robinson på riktigt”-serie är faktiskt betydligt bättre än så, jag och maken sträckplöjde den med stor behållning.

Men The Island är också ögonöppnande, eftersom serien är inspelad på några äkta öde öar utanför Panamas kust – och stränderna är fullkomligt strösslade med plastflaskor, trots att ingen bor på öarna. För de medverkande i serien var det faktiskt en bra grej, det är lättare att spara filtrerat vatten om man har flaskor att hälla upp det i, men för oss tv-tittare är det enbart sorgligt att se hur otroligt nedskräpade våra världshav är. Se gärna serien, och låt oss alla tänka till en extra gång innan vi köper något upphällt i plastflaska igen. (För nej, det är ingen bra idé att spara den som vattenflaska – det är engångsplast och inte avsett att återanvändas. Däremot återvinnas!)

Foto: TypeCult/Etsy

Translation: I’ve been watching The Island, and I’m appalled to see how many plastic bottles there are littering the beaches of deserted islands …

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close