För mig, som inte är någon inredare eller stylist utan skribent i grunden, är det här med styling inte alltid det lättaste. Så här kommer mitt bästa nybörjarknep: When in doubt, satsa på en triss. Det låter kanske självklart och det är klart att det kan bli mycket häftigare styling med fler eller färre föremål, men för oss vanliga dödliga “inredare” så är det ändå ett bra knep att ha i bakhuvudet. Vi kikar.

3 speglar

Tre speglar i olika storlekar i hallen, Stadshem – Husligheter

I en mörk hall gör speglar under (och man vill ju ändå ha en för att hinna se spenaten mellan tänderna innan man öppnar dörren). Men det behöver inte vara en, att gruppera tre mindre speglar blir fint, känns lite mer kreativt än den tradionella hallspegeln och ger det lilla extra till hallen.Foto: Krister Engström för Stadshem (redan såld lägenhet).

3 tavlor

Tre tavlor, Fantastic Frank – Husligheter

Tre tavlor funkar precis som speglarna, och enklast får man till det om man väljer motiv som harmoniserar med varandra, till exempel svartvita foton, men i lite olika storlekar.Hur man väljer att placera motiven spelar ingen roll, man kan utgå från en rak mittlinje, sätta alla tre på rad eller gruppera som här. Foto Fantastic Frank.

3 taklampor

Tre lampor över matbordet – Fantastic Frank – Husligheter

Att satsa på många små lampor över matbordet istället för en stor skapar spänning och är dessutom praktiskt, inte minst om man har ett långt matbord där ljuset måste nå ut till alla platser. Två funkar förstås fint (det kan ju handla om budget), men tre som här blir väldigt effektfullt! Foto Fantastic Frank.

3 lampor i grupp

Tre lampor i grupp, Jonas Berg för Entrance – Husligheter

Och på tal om belysning så kan man förstås gruppera tre lampor också. Dessa glasskärmar är så diskreta i sig att de får ta för sig lite mer i grupp, och att gruppera rislampor är ju till exempel en beprövad klassiker. Lägg lite tid och pengar på själva upphängningen bara, för med den här lösningen kommer blickarna att dras till taket … Foto Entrance mäkleri.

3 är ett stilleben

Tre stilleben, Stelton – Husligheter

Och slutligen då stilleben förstås, en grupp med tre små föremål blir per automatik ett stilleben, hur risig stylisttalang man än är. På mitt köksbord står dessa ljusstakar till exempel – en perfekt trio som blir snygg oavsett var man sitter runt bordet. Vill man spela safe kan man göra som jag och gruppera tre likadana föremål i olika höjder, eller åtminstone en “röd” tråd i form av färgen som här. Annars kan faktiskt precis vad som helst grupperas på det här sättet. En liten blomkruka, en ljusstake och en brevpress till exempel. En pennmugg, en skål med gem och en trave böcker. Och så vidare. Foto: Pressbild från Stelton.

Translation: Three is the magic number! Pretty much everything looks good in threes, even though it’s perhaps not the most sophisticated and cool way to style. 

1+
#Etiketter
stilleben

5 kommentarer

///////////////
 1. Johanna / Retrolover.se

  Men åh tack tack tack! Mer sånt här. Jag tänker ibland att det är just för att du inte är inredare och stylist i grunden (men ändå himla bra på inredning och styling!) som gör att du kan översätta saker till mig. Jag lär mig massor av att följa dig. Tack!

  0
  1. Maria/Husligheter

   Åh, vad bra Johanna! Nä, jag är ju varken inredare eller stylist och lär mig själv längs vägen också …?

   0
  1. Maria/Husligheter

   Ja! Superfint ju!

   0
 2. GRÖNA MOMENT

  Alla goda ting kommer i tre! 😉 Mitt senaste projekt har jag hängt tre fina amplar med gullrankor på rad över mellanväggen mellan hall och kök- SÅ fint! 🙂

  0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close