God morgon! Först och främst, tack för allt stöd som strömmat in efter mitt inlägg i lördags, jag kan inte beskriva hur mycket alla peppande kommentarer, mail, instagram-PM och sms betyder. Nu lägger jag förra veckan bakom mig och knyter istället an till generositeten som jag trots allt förknippar bloggosfären med när det nu är dags för dagens miljöinlägg.

Egentligen vill jag inte riktigt tipsa om denna nya sajt än, för den kommer att göra ett så mycket bättre intryck när den varit igång ett tag så att det finns fler varor i omlopp. Men å andra sidan kan den bara växa genom att så många som möjligt blir medvetna om den, och därför vill jag tipsa er alla om Freeshop – en sajt där allt är gratis och där man alltså både kan hitta saker man behöver och ge saker man inte behöver ett nytt hem istället för att slänga det. Blocket i all ära, men allt är inte lättsålt och ibland kanske det är roligare att göra någon glad än att få tillbaka en hundring av inköpspriset?

Urvuxna babykläder kan göra någon nybliven mamma väldigt glad! Foto: Gammal kampanjbild från Zara.

Urvuxna babykläder kan göra någon nybliven mamma väldigt glad! Foto: Gammal kampanjbild från Zara.

Jag vill också passa på att tipsa om facebook, där det också finns möjlighet att låta avlagda saker komma till användning hos människor som behöver dem mer. Jag är till exempel med i en grupp där man kan skänka saker till ensamstående föräldrar med ansträngd ekonomi i Stockholmsområdet, och där har jag bland annat skänkt bort klädpaket med urvuxna bebiskläder. Det känns så bra och eftersom det i många fall också är kläder jag själv ärvt hade det bara känts konstigt att kräva betalt för dem.

Varför detta är bra för miljön säger ju sig själv, vi bör inte kasta saker som kan leva vidare (här är fem grejer det gäller i synnerhet). Men jag tycker också att man inte ska underskatta vilken effekt större generositet kan ha på vårt samhälle. Gör någon glad, bli av med saker du inte behöver och må lite extra bra på kuppen!

Translation: Give a little! Freeshop is a new website in Sweden where you can donate stuff you don’t need to people who actually wants them. Environmentally friendly and fun!

6 kommentarer

///////////////
 1. Beautiful Life

  Åh! Tack för tipset! Håller på och rensar i ett hus så denna kan komma väl till pass! <3

  Hälsningar
  Anna

  0
  1. Maria/Husligheter

   Perfekt ju, bara toppen om du testar tjänsten så fler upptäcker den! 🙂 Lycka till med flytten!

   0
 2. Marie

  Hej! Vad heter gruppen (där du skänkt bebiskläder)?Vill själv skänka mina, och känns på ngt sätt bättre att ge på det viset än att lägga i insamlingslåda.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Hej Marie, just den heter Skänkes till ensamstående mammor i pappor i 08-området (men det finns säkert många fler). Lycka till!

   0
 3. Andrea

  Tack för en bra artikel på detta ämne! Många ggr behöver en ju inte få betalt för sina gamla grejer utan blir bara glad om de får fortsätta i användningskretsloppet.

  0
  1. Maria/Husligheter

   Ja precis! Oftast blir man ju till och med glad över att bli av med saker, så att någon på köpet blir glad för att det är gratis är ju toppen!

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close