Ända sedan jag såg bilderna från Nina Perssons hem i Harlem (nedan) har jag hållit utkik efter fina vintagespeglar. Jag har ingen ledig vägg att smälla upp flera på, men tänker att en, lite större, skulle vara perfekt ljusfångare i det mörkaste hörnet av vardagsrummet på sikt.

Spegelvägg med vintagespeglar

Nina Persson lägenhet i Harlem, foto Petra Bindel – Husligheter

Foto Petra Bindel

Så här fint kan det alltså bli om man hänger flera lite mindre speglar i grupp, och det funkar inte minst i badrummet!

Vintagespegel över diskbänken

Annacate foto Anders Bergstedt/Entrance mäkleri – Husligheter

Foto: Anders Bergstedt/Entrance mäkleri

Kommer ni ihåg när @annacate sålde sin lägenhet? Den här lösningen, med en antik spegel över diskbänken är ju fantastiskt fin! Tänk utanför boxen – varför skulle man inte kunna ha en spegel på det här sättet i köket när man har det i badrummet?

Spegel över sideboard

Spegel över sideboard – Johanna Bradford – Husligheter

Foto: Johanna Bradford

Den här vackra spegeln hemma hos Johanna är faktiskt inte vintage även om den ser ut att vara det, utan kommer från Oscar & Clothilde. Och idén att sätta den över en sideboard så här funkar förstås även med vintagespeglar – så fint! Här står det mer om övriga finheter på bilden.

Och så måste jag ju avslutningsvis tipsa om en helt magisk spegelsäljare på Etsy som jag snubblade över. Den som inte hittar sina drömmars vintagespegel här har kanske för höga krav … (Smakar det så kostar det dock, men så är de ju unika också.)

Translation: How to decorate using vintage mirrors.

 

#Etiketter
spegelvintage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close