Med tanke på denna flod av vita och grå kök (och nej, jag är inte bättre själv) som florerar just nu, njuter jag varje gång ett annorlunda kök dyker upp. Detta stiliga kök med träluckor och ofärgad puts på väggen fångade mitt intresse, och när huvudmaterialen är så jordnära ger mässingsinslagen verkligen ett lyft!

28liten
Stänkskydd i mässing bakom spisen värmer upp putsväggen, och ja – det funkar faktiskt trots att spis och kåpa är i kalla metaller! Jag gillade krocken – snyggt!

29-liten
Stänkskivan löper inte runt hela köket, men återkommer bakom diskbänken i marmor. Även blandaren är i mässing, men om jag inte ser fel är skåpknopparna i koppar – en tredje metall! Helgerån, på det allra snyggaste sätt.

27liten
Så här ser helheten ut, och mässingen återkommer både i ljuskronan och i knivlisten vid spisen. Ett par knallvita barpallar blir en annan fin kontrast.

Jag råkar veta att huset som säljs via Historiska hem ägs av tidningen Amelias förra chefredaktör Åsa Lundegård (numera chefredaktör på M Magazine), och jag tycker verkligen ni ska spana in resten av denna fina, arkitektritade 1960-talsvilla. Både för arkitekturen och för inredningen, konsten och de fina bokhyllelösningarna. Dagens hemnet-tips!

Translation: Love the brass details in this wooden kitchen!

2 kommentarer

///////////////
  1. Tove

    Åh vilken ljuvlig 60-talsvilla! Tänk om man kan styra om mannen från planerna på ny större lägenhet i stan och kika på det här istället…

    0
  2. Anne

    Så fint! Og den grønne koppen er perfekt 🙂

    0

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close