Jag är ju lite hantverksnörd, och älskar att få se hur saker faktiskt blir till. Något som är ganska viktigt att så många som möjligt får se, just för att vi ska lära oss att 1) förstå varför saker inte bör vara hur billiga som helst, 2) ta hand om våra ägodelar och 3) se till att hantverkskunskapen överlever. Därför blev jag så glad att se butiken Tamburs reportage från sina leverantörers produktioner. Fina foton av Sebastian Bergström och total njutning för alla som älskar hantverk!

Skruf glasbruk – Tambur – Husligheter

Alla foton: Sebastian Bergström för Tambur

Hos Skruf tillverkas bland annat Carina Seth Anderssons välkända Pallo-vas. Här är reportaget med fler bilder.

Stockholms ljusstöperi – Tambur – Husligheter

Älskar att det fortfarande finns småskalig produktion mitt i Stockholm. På Sthlm ljusstöperi görs vackra ljus – gissar att högsäsongen är på gång? Här är reportaget.

Gränsfors –Tambur – Husligheter

Och Gränsfors krukor skrev jag ju om i min stora krukguide – kul att få se hur det ser ut bakom kulisserna i krukmakeriet. Här hittar du reportaget.

Själv har jag besökt Genses bestickfabrik i det här inlägget och Rörstrand i detta inlägg, för dig som får mersmak!

Translation: I love getting a glimpse of how things are made, so I was so happy when I found the factory visits above, captured by Tambur store.

2 kommentarer

///////////////
 1. Estela

  Håller helt med dig Maria, hantverk är mitt prio ett, precis som KRAV märkt när man kan och köpa saker som är hållbara i alla kategorier.
  Har också hemma dem där fina jul grans prydnader i trä som du köpte till dina tvillingars advents kalender. Har också de i trä som började säljas i Åhlens för några år sen. Olika djur i trä. Tänkte att de skulle sparas till nästa generation efter att jag har använt dem i många år. ❤

  0
  1. Maria/Husligheter

   Ja precis, jag hoppas också att dessa små prydnader ska få hänga med år ut och år in – som en fin tradition!

   0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close