Att det är ett smart drag att inreda med gröna växter kommer knappast som en överraskning, men förutom att de så klart syresätter ditt hem rensar vissa arter också hemmet på gifter (något jag bloggat om här).

Sen gäller det ju att ta hand om dem, och där finns det många bloggare som har helt avundsvärt gröna fingrar. Som tur är bjuder de ofta på tips, så här kommer ett litet växtlexikon i bloggformat.

Geranium – pelargon – Dr Westerlund

drwesterlund-krickelin-husligheter

Dr Westerlund trivdes tyvärr inte så bra hos mig, men jag älskade verkligen den citrusaktiga doften från bladen så jag är sugen på att försöka en gång till. Krickelin är fena på att få sina att frodas, kolla bara! Hon har också bloggat om dem flera gånger, så för tips och råd kring pelargonerna är det hit ni ska gå.

Palettblad

palettblad-malin-persson-husligheter

Nog för att jag upptäckt att palettblad kan vara världens enklaste växt, den lilla stickling jag fick av Nika i våras har redan ynglat av sig till både svägerskan och ytterligare två hela vänkretsar, och ändå står det långa rader med palettblad i olika storlekar här hemma. Men så mäktiga som Malins är de inte än, och har man precis fått sin första palettblad är det här man hittar bruksanvisningen!

Elefantöra

elefantora-hemmamedhelena-husligheter

Min kompis Petra hade med sig en stickling från sin elefantöra när det vankades middagsklubb, så numera har även jag en “dyrgrip” i min ägo. Och för skötseltips vänder jag mig till min bloggkollega Helena förstås – även om hon själv påstår sig vara skyldig till växtplågeri

Fiolfikus

fiolfikus-elsa

I mitt tonårsrum hade jag en rätt maffig benjaminfikus (som min mamma såg till att den överlevde), men sedan dess har jag inte haft någon fikus alls. Att kalla Elsa för expert på just fikusar är ju lite orättvist eftersom hennes lägenhet är rena djungeln med välmående växter i alla hörn, men nog är hennes fiolfikus längst till höger maffig? Hon köpte den i denna storlek så det är inte hon som fått den att bli så stor, men den verkar må alldeles ypperligt hos henne så jag lyssnar gärna på hennes råd.

Allt som växer

vaxter-atmycasa-husligheter

Ja, ni ser ju själva. Grönaste fingrarna i stan sitter på Åsa, som verkar kunna få vad som helst att trivas. Botanisera i hennes växtkategori, och njut av gröna kruxväxter i parti och minut – fångade på bild som bara Åsa kan!

Translation: Bloggers with green fingers and lovely plants – here are their best advice!

 

 

En kommentar

///////////////
  1. Emma

    Åh, jag älskar också att inreda med växter men har tyvärr helt icke-gröna fingrar… Min elefantöra har dock klarat sig ett bra tag nu (lättskött, tydligen!) och jag ska nog försöka mig på att ta sticklingar också. Tack för bloggtips på mer grönfingrade människor!

    0

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.


Close