Älskar kakor som ser till synes väldigt basic ut men som bjuder på alldeles magiska smaker! Jag anade att denna citron- och vallmokaka kunde vara en sådan, och jag blev inte besviken! Krispig skorpa, syrlig citronsmak och läckra vallmofrön gör denna kaka till min nya superfavorit.

Citron- och vallmokaka. Alla foton: Maria Soxbo/Husligheter
Receptet hittade jag hos Elsa Billgren, och det är busenkelt även om det kräver ingredienser som man kanske inte har hemma jämt (vallmofrön och ricottaost). Mitt bonustips blir att kolla hur stor burken med ricotta är, och köpa ingredienser så det räcker till fler satser så att all ost går åt. (Så smart var inte jag, så jag ska försöka komplettera illa kvickt …)
Elsa tipsar om att äta nybakt citron- och vallmokaka med earl grey, mjölk och honung ute på en filt, och te med mjölk blev det även här om än av en annan sort.
Dofterna medan den gräddas går inte heller av för hackor, mmm! God tisdagsfika på er!
Translation: This lemon and poppyseed cake made my day!
Finns massa fint att göra med överblivne ricotta, tex vit pizza: http://www.ragazze.se/2014/08/19/vit-pizza-med-ricotta-parmesan-och-orter/ Eller det här om det inte är så mycket kvar: http://www.ragazze.se/2008/10/29/grillad-aubergine-med-ricotta-och-hasselnotter/
Åh, tack för tipsen! Nu drog jag ut ock skaffade mer ingredienser och bakade en kaka till, men nästa gång ska jag tajma det med pizzamiddag for sure!